A Dog’s Purpose

Postat in Reviewuri de - ianuarie 29, 2017
A Dog’s Purpose

Dincolo de controversele, imaginate sau nu, starnite de asociatiile pentru protectia animalelor, A Dog’s Purpose e un film care se vrea a fi profund si la limita realismului, cu o doza mare de “awww” factor si cu o si mai mare libertate in presupuneri.

Ca sa fiu succinta, filmul e unul care m-a lasat cu destule ganduri, lacrimi si momente care m-au facut sa zambesc, in ciuda faptului ca santajul emotional e mereu acolo, in povestea cainelui Bailey, care-si regaseste stapanul dupa ani si dupa vieti intregi de patruped fidel.

A Dog’s Purpose e un film simplu, dar intens, ca orice interactiune cu un catel, reala sau imaginata. Bailey, si mai apoi Tino, Ellie si Buddy, cauta sa-si inteleaga stapanii, sa-si gaseasca scopul in viata, sa-si umple zilele cu fericire si sa-si faca oamenii din viata lor sa se simta iubiti, asteptati, importanti. Caci pe asta mizeaza filmul, fara sa o spuna explicit – pe felul in care devii rapid centrul universului unui catel care nu te are decat pe tine.

Presarat cu momente care fac aluzie la starea de excitare, la propriu (ceea ce e un pic dubios, in retrospectiva), pe care o resimt oamenii in varii ocazii, A Dog’s Purpose nu insista prea mult pe chestia asta, fiind mai degraba comic relief, si nu gluma exagerata. Pe ce se insista, insa, poti simti din felul in care e construita povestea – pe relatia dintre caine si stapan, pe relatiile interumane si, tarziu de tot, pe relatiile dintre caini.

Regizat de Lasse Hallström, care ne-a daruit si Hachi: A Dog’s Tale, unul dintre cele mai emotionante filme, A Dog’s Purpose se bazeaza pe romanul cu acelasi titlu al lui W. Bruce Cameron. Extrem de potrivit pentru o seara in familie, A Dog’s Purpose e un rollercoaster emotional de fericire si lacrimi, disperare si speranta.

A Dog’s Purpose a intrat in cinematografe incepand cu 27 ianuarie. Multumesc Freeman Entertainment sGrand Cinema & More pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu