American Assasin

Postat in Reviewuri de - septembrie 25, 2017
American Assasin

Dylan O’Brien e un actor cunoscut mai mult pentru rolurile din Teen Wolf si The Maze Runner, si daca te uiti la trailerul pentru American Assasin o sa ai impresia ca filmul e sub-mediocru si cam atat. Ceea ce e foarte departe de adevar, credeti-ma.

Da, poate premisa filmului e un pic dramatica si trasa de par, dar nimic din restul filmului nu pare sa fie deplasat – dimpotriva, fiecare actor isi indeplineste rolul cu o precizie si determinare de invidiat.

Dylan O’Brien este Mitch Rapp, un tip care sufera de PTSD, pe langa multe altele, dupa ce a a supravietuit unui atac terorist care l-a lasat fara iubita. Manat de o razbunare oarba, Rapp se aventureaza in cele mai dubioase misiuni pana cand este racolat de CIA pentru a face parte dintr-un program secret. Iar daca la carma acestui program secret este Batman (Michael Keaton), cu atat mai bine!

Ce se intampla in continuare e doar actiune pura – iti gasesti un personaj principal (care in mod sigur va fi Rapp), si il vei urmari cu sufletul la gura. O’Brien reuseste sa fie taciturn si placut in acelasi timp, iar filmul pare ca se scurge mult mai rapid decat ai anticipa.

As da puncte-minus propagandei din film, care pare sa accentueze ideea ca doar o anumita categorie de oameni are porniri teroriste, dar nu vreau sa ma adancesc in polemici. Inceputul filmului e suficient de violent si sangeros, cat sa-ti capteze atentia. Recunosc, insa, ca pe parcursul sau am tresarit mai des decat in fata “armatei” de teroristi care impusca oameni nevinovati pe plaja, iar asta o pun in seama echipei, pentru ca au reusit sa contureze personaje cu care sa empatizez.

American Assasin e unul dintre cele mai bune filme din categoria sa, dar cu toate astea, sper sa nu existe o continuare (desi finalul filmului fix asta indica) – e un film bun on its own si atat.

American Assasin a intrat in cinematografe incepand cu 15 septembrie. Multumesc Vertical Entertainment si Grand Cinema & More pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu