American Hustle

Postat in Reviewuri de - ianuarie 13, 2014
American Hustle

Toata agitatia asta din jurul lui American Hustle, David O. Russell si Jeniffer Lawrence m-a pacalit inca o data! Filmul e inca unul semnat de regizorul american care promite si ma lasa cu ochii in soare, la propriu.

In rolul lui Irving Rosenfeld, Christian Bale da tot ce are mai bun in el, intr-un joc echilibrat si stralucitor. Cameleonic, asa cum ne-a obisnuit deja, Bale ne serveste un fizic departe de perfectiune, o mentalitate aproape lipsita de etica si o inima mare si de capacitate nebanuita. Irving este genul de personaj cu care stii ca n-ar trebui sa te aliezi, dar o faci si tresari la fiecare secunda care ii poate hotara soarta. Pana la final, Irving e singurul de pe ecran care te convinge ca merita totul in viata.

Bradley Cooper a fost si el neasteptat de bun, fara a fi genial. Richie Di Maso pare din start sortit tragediei, iar Cooper se achita de portretizarea sa fara prea mari probleme.

Din pacate, in American Hustle mi s-a confirmat o banuiala: aceea ca Amy Adams nu isi merita renumele, actrita parand mai tot timpul departe de scena in care era. Sydney Prosser, deghizata in Lady Edith Greensley, e cel mai fals personaj despre un personaj la randu-i fals, un personaj fara profunzime si care nu te face sa-ti pese de el nici macar o secunda.

La Jennifer Lawrence e ca la loterie: o data e grozava, alta data e nemaipomenit de groaznica. In American Hustle bineinteles ca se incadreaza in a doua categorie, la naiba! Rosalyn Rosenfeld ar fi trebuit sa fie un personaj amuzant, dar lui Lawrence ii lipseste aerul usuratic si usor bipolar care ar fi dat bine pe un asemenea basket case. Plus ca, fizic vorbind, se vede in fiecare cadru tineretea lui Lawrence si faptul ca nu are ce sa caute intr-o asemenea poveste.

Jeremy Renner e si el prin peisaj, jucand rolul unui politican corupt, dar din fericire, faptul ca e atat de plictisitor si liniar il salveaza de la a fi un personaj enervant.

Povestea lui David O. Russell a pornit de la un sambure de adevar, alterat, evident, in scopuri cinematografice. Aceasta mica parte a istoriei americane m-a lasat neimpresionata, singurul lucru pozitiv pe care-l gasesc de spus referitor la American Hustle este legat de muzica pe care o arata publicului. Sa fii educat cu Duke Ellington e mare lucru si e o chestie atat de rara, incat American Hustle castiga jumatate de stea din partea mea doar pentru asta. Din pacate, asteptarile mele au fost prea mari si nu pot da restul de stele pana la 5 doar pentru promisiuni nerespectate.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu