American Made

Postat in Reviewuri de - septembrie 04, 2017
American Made

Cu titluri precum The Bourne Identity, Mr. & Mrs. Smith, Jumper si Edge of Tomorrow, Doug Liman pare omul potrivit sa regizeze un blockbuster care il are in rol principal pe Tom Cruise intr-o ipostaza usor neobisnuita. American Made, tradus la noi Barry Seal: Trafic in stil american, prezinta povestea inspirata din fapte reale despre viata lui Barry Seal, fost pilot, actual “sofer transportator” de chestii ilegale.

In ciuda antieroului lui Cruise, rolul e perfect pentru el. Barry Seal e arhetipul american pe care s-au construit atatea vise si legende, iar actorul e fata perfecta a acestui mit perpetuat in special in epoca de dupa cel de-al doilea razboi mondial. Un zambet perfect (cateva minute, cel putin), un corp bine lucrat, fara sa fie exagerat, si farmecul binecunoscut te fac putin confuz la vizionarea filmului – nu stii daca te uiti la un film cu Tom Cruise sau despre Tom Cruise. Iar confuzia asta e usor placuta, amuzanta si dubioasa in acelasi timp nu stirbeste cu nimic farmecul filmului.

Repetand isprava din Edge of Tomorrow, Doug Liman face echipa buna cu Tom Cruise, cei doi pictand un tablou as zice realist, despre viata si stilul frenetic in care Barry Seal si-a dus existenta. Mizand pe talentul comic al lui Cruise, dar si pe capacitatea sa de a-si transforma semieroii in nevinovati, Liman leaga o bucata de istorie controversata a Statelor Unite de prezent, dar o si ancoreaza in trecut, dandu-i profunzime, fara sa intre prea mult in detalii inutile.

Ceea ce parea un film serios, American Made a transformat un spectacol care poate fi pus sub semnul indoielii la capitolul realism, dar in niciun caz nu poate fi disputat la capitolele umor sau actiune.

American Made a intrat in cinematografe incepand cu 25 august. Multumesc RoImage si Grand Cinema Baneasa pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu