Animated Saturday: Balto

Postat in Animated Saturday, Reviewuri de - ianuarie 25, 2014
Animated Saturday: Balto

Dimineata asta nu promitea prea multe, mai ales ca frigul si vantul de-afara m-au trezit pe la 7, speriata, asa ca era normal sa dau play la unul din filmele mele preferate, de pe vremea cand erau programe demne de atentie la TV.

Balto a ramas, peste ani si ani, unul din filmele la care ma intorc cu drag. Povestea fascinanta a animalului jumatate caine-jumatate lup m-a fascinat si e plina de invataminte si iubire pentru oricine e dispus sa asculte, dar cu atat mai mult pentru un copil in formare.

Inspirata din povestea reala a unui caine husky siberian, Balto imprumuta si romanteaza fapte ce s-au intamplat in 1925 cosmetizandu-le pana la punctul in care ai un underdog overachiever si care demonstreaza ca sufletul bun e tot ceea ce conteaza in final.

“Vociferat” de magnificul Kevin Bacon, Balto e vocea unui intreg popor de neadaptati dornici sa isi depaseasca limitele, iar rezistenta, fidelitatea si inteligenta sa il ajuta sa depaseasca orice obstacol, incepand cu cele ale naturii si terminand cu razbunarile si rautatile meschine.

Desi ostracizat de societate, Balto are si el cativa prieteni. Un gascan din Rusia, Boris (jucat de Bob Hoskins), plin de lectii, morala, suport si glume bune, Muk si Luk (jucati de Phil Collins) – doi ursi polari care nu stiu sa inoate si sunt cam speriosi, dar foarte amuzanti si utili, Jenna (care se foloseste de Bridget Fonda pentru o voce deosebit de calda), o catelusa husky superba, roscata, inteligenta si cu un suflet incredibil, si Rosy (Juliette Brewer), stapana Jennei.

Restul orasului il dispretuieste pe Balto si se teme de el, din cauza bagajului genetic, motiv pentru care il considera instabil si un caine in care nu te poti increde. Rivalul cel mai agresiv al lui Balto este Steele, un bully tipic deghizat intr-un husky frumos care ii pune bete in roate in permanenta eroului nostru.

Toata intamplarile din film au loc in peisajele alaskiene, iar decorul de afara nici ca putea fi mai potrivit. Din fericire pentru mine, povestea lui Balto mi-a topit inima (inca o data), asa ca pot ignora fericita furtuna de afara.

Citat de pe statuia care-l infatiseaza pe Balto:

Dedicated to the indomitable spirit of the sled dogs that relayed antitoxin six hundred miles over rough ice, across treacherous waters, through Arctic blizzards from Nenana to the relief of stricken Nome in the Winter of 1925.

Endurance · Fidelity · Intelligence

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu