Animated Saturday: Home

Postat in Animated Saturday, Reviewuri de - martie 21, 2015
Animated Saturday: Home

Un film despre misfits nedoriti de nimeni care se imprietenesc? Yes, please, pentru ca se pare ca acest curent nu va disparea prea curand din cinematografie!

Home, noul film de la DreamWorks Animation, care ii are in rolurile principale pe Rihanna si Jim Parsons, vine sa spuna povestea incredibila a unei prietenii neobisnuite dintre o fetita pamanteana si un extraterestru ciudat. Dat fiind faptul ca eu am urmarit varianta dublata, nu stiu sa va spun daca Rihanna o mai da in bara la fel de mult ca in precedentele sale eforturi de a se intersecta cu actoria, dar pot sa va spun ca Tip, personajul ei, este unul deranjant de standardizat, care nu aduce nimic nou intr-un tablou de personaje animate cu personalitate. Macar din punct de vedere al designului, insa, Tip este “beneficiara” unui nou trend: isi schimba hainele de vreo cateva ori in timpul filmului si pot doar sa sper ca animatiile in care personajele poarta aceleasi haine ani la rand au intrat intr-o noua era.

Oh, pe de alta parte, “vociferat” in original de Jim Parsons, pare sa fie chiar opusul lui Sheldon, cel mai cunoscut rol al actorului, si acest gand m-a distrat cel mai mult in timp ce urmaream filmul. Pentru ca, din pacate, si acest personaj e doar o colectie de stereotipuri adunate gramada, iar Oh pare sa nu aiba nimic al lui… Sau, ma rog, are, dar asta va las sa o descoperiti in film.

Executia slaba a personajelor nu rapeste, insa, din farmecul povestii care, in ciuda aerului relativ clasic si mult prea cunoscut, m-a emotionat de cateva ori pana la lacrimi. Home, var de departe cu The Croods, are marele noroc ca stie sa se joace cu emotiile spectatorului, fara sa-l priveze si de rasete, si de teama, si de tristete, si de bucurie.

Cu o coloana sonora care beneficiaza atat de numele Rihannei (Tip), cat si de numele lui Jennifer Lopez (Lucy), Home e construit incet, dar sigur, spre niste concluzii evidente de la bun inceput, dovada ca studioul nu si-a asumat prea multe riscuri si a vrut sa mearga pe ceva safe. Din pacate, nevoia asta de siguranta nu stiu daca le va aduce o franciza, sau Home este doar un one time hit, cert e ca Oh si Tip au devenit – cum altfel? – prieteni.

Home intra in cinematografe incepand cu 27 martie. Multumesc OdeonFilm pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu