Animated Saturday: Hotel Transylvania

Postat in Animated Saturday, Reviewuri de - martie 01, 2014
Animated Saturday: Hotel Transylvania

Fascinatia pentru macabru isi face simtita prezenta in Hotel Transylvania, dar asta nu inseamna ca filmul e o prostie cu galusti. Nici pe departe. Daca stau sa ma gandesc bine, filmul are ceva din farmecul Monsters, Inc., dar cu o nota usor mai horror si mai putina culoare.

Hotel Transylvania vine cu o avalansa de staruri, atat din lumea monstrilor, cat si din lumea actorilor. Adam Sandler este Count Dracula, Andy Samberg este Johnnystein, Selena Gomez este Mavis, fiica lui Dracula, Kevin James este Frankenstein, Fran Drescher este Eunice (pentru ca Frankenstein are si el nevoie de un suflet-pereche), Steve Buscemi si Molly Shannon sunt doi varcolaci cu o tona de copii, David Spade este Griffin the Invisible Man, iar CeeLo Green este Murray the Mummy. Per total, un ansamblu divers si simpatic, numai bun pentru o animatie de sambata.

Evident, Adam Sandler nu e chiar cel mai lucru care i se poate intampla unei animatii, desi se descurca acceptabil, asa cum nici Andy Samberg nu e cel mai bun actor din oras. Selena Gomez e cel putin decenta (in special pentru ca nu o recunosti decat la final, cand o auzi cantand), dar restul distributiei este fix ce trebuie. Kevin James este foarte usor de recunoscut, la fel si Fran Drescher. Steve Buscemi isi demonstreaza talentul inca o data, in caz ca mai avea cineva dubii, iar David Spade si CeeLo Green vin cu doza exacta de umor.

Scenariul e cam “meh”, prea putin creativ, prea plin de clisee, dar Hotel Transylvania este salvat de regie si animatie. Lucruri care reusesc sa aduca filmul pe linia de plutire in ceea ce priveste entertainment value.

Cred ca lucrul cel mai important de pe afis este numele lui Genndy Tartakovsky, un animator / regizor / producator de succes din copilaria mea (si a voastra, va garantez). 2 Stupid Dogs, Dexter’s Laboratory, The Powerpuff Girls, Samurai Jack, Star Wars: Clone Wars – sunt doar cateva din productiile pe care si-a lasat amprenta, si a facut-o foarte bine. Hotel Transylvania are ceva din stilul sau vechi (cel putin pastilele umoristice sunt inconfundabile), iar mie personal mi-a placut stilul usor burtonian si muzica, asa ca ii dau nota de trecere.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu