Animated Saturday: Madagascar 3: Europe’s Most Wanted

Postat in Animated Saturday, Reviewuri de - mai 31, 2014
Animated Saturday: Madagascar 3: Europe’s Most Wanted

Stiti voi cum toata lumea comenteaza despre sequel-uri ca nu prea isi au rostul, ca sunt inutile, ca nu ajuta francizele si ca, de fapt, producatorii sunt in it for the money? Well, I couldn’t agree more!

Am vazut Madagascar 3: Europe’s Most Wanted acum ceva timp si nici pana acum nu stiu despre ce e vorba in el. Ah, da, stiu! Animalele ratacite prin Africa in Madagascar-ul trecut ajung in Monte Carlo, incercand sa dea de prietenii lor, pinguinii, ca sa se intoarca in Statele Unite. W. O. W. Not.

Seria cu animalutele de la Zoo pornise promitator, cu niste personaje simpatice in pielea lui Alex (Ben Stiller), Marty (Chris Rock), Melman (David Schwimmer) si Gloria (Jada Pinkett Smith), dar undeva pe la jumatatea aventurii din Africa lucrurile s-au dezumflat rapid. Pe langa personajele principale, il avem pe eternul King Julien (Sacha Baron Cohen), un pic mai obositor decat prima data si in mod sigur mai blazat, ii avem pe pinguinii care deja par sa se fi saturat sa repare avioane si o avem pe Captain Chantel DuBois (Frances Mc Dormand), un personaj teoretic excentric siamuzant, dar pentru mine grotesc si neinteresant.

Pentru copii, aventura asta prin Europa ar putea fi interesanta, mai ales ca si Alex primeste un love interest din partea producatorilor, in prezenta Giei (Jessica Chastain), un personaj care ar fi putut fi incantator, daca n-ar fi ajuns sa fie plictisitor.

Punem la socoteala muzica pop – ne intalnim destul de des cu Katy Perry si al ei Firework, al carei spirit se potriveste cu avanlansa de culori care este Madagascar 3: Europe’s Most Wanted, pentru a completa un film care pare foarte grabit, din multe puncte de vedere.

Rezultatul final ma lasa destul de rece, pentru ca scenariul nu e diferit fata de primele filme. Alex tot la New York viseaza, Marty e tot un smart ass. Melman inca e bolnav, si Gloria pare acolo pentru a reprezenta femeile, dar fara a aduce valoare povestii. King Julien e la fel de idiot ca pana acum, pinguinii sunt la fel de secretosi. Singurul lucru ce pare sa difere e decorul, dar nici acela prea mult. Asa ca, la final de trilogie, ajung sa ma intreb de futilitatea incercarilor de a castiga bani de pe urma unui film care putea sa devina clasic, dar nu a fost lasat.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu