Animated Saturday: Madagascar: Escape 2 Africa

Postat in Animated Saturday, Reviewuri de - mai 17, 2014
Animated Saturday: Madagascar: Escape 2 Africa

Dupa primul Madagascar, terminat oarecum in coada de peste, era un pic greu de crezut ca al doilea film va relua povestea dintr-un punct pe care e atat de greu de construit, si s-o duca intr-o directie care inseamna si background story, si dezvoltare pentru personajele noastre preferate.

Cei patru prieteni – Alex (Ben Stiller), Marty (Chris Rock), Melman (David Schwimmer) si Gloria (Jada Pinkett Smith) sunt reuniti cu cei patru pinguini ramasi pe vecie in cultura pop, King Julien (Sacha Baron Cohen), Maurice (Cedric the Entertainer) si maimutele Mason si Phil, intr-un avion in curs de deces cronic, dupa cum arata, iar intamplarea face ca respectivul avion sa “aterizeze” (fortat, ce-i drept) fix in rezervatia in care traiesc parintii lui Alex.

Si pentru ca filmul nu duce lipsa de creativitate, pentru ca fiecare dintre fostii rezidenti ai Central Park Zoo din New York isi gaseste “haita” corespendenta, intru fericirea scurta si intensa pe marele ecran.

Melman e desemnat “samanul” junglei, Gloria isi gaseste un barbat care e innebunit dupa formele ei. Acest Moto Moto (Will.i.am, I kid you not!) este un personaj savuros si destul de memorabil, chiar daca e evident ca prezenta sa este doar temporara. Marty isi gaseste prieteni de alergat, iar Alex incearca sa-si recastige locul alaturi de familia sa.

Acest al doilea film e mai plin de actiune si umor, si in sfarsit vedem rostul unor iubiri fortate intre personaje. Fata de primul film, care, in ciuda statutului de clasic, ajunge rapid plictisitor, Madagascar: Escape 2 Africa este mult mai intens, lucrurile se intampla rapid si, in doar 89 de minute, treci printr-o mie de stari distincte.

Madagascar: Escape 2 Africa reuseste performata de a fi mai matur, in timp ce construieste situatii amuzante curate si sincere, iar filmul aduce in prim plan iubirea si prietenia, lasand aventura copiilor cu vise mari.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu