Animated Saturday: Madagascar

Postat in Animated Saturday, Reviewuri de - aprilie 05, 2014
Animated Saturday: Madagascar

Madagascar este una din animatiile mele preferate, si cred ca nu gresesc cand spun ca cine alege sa petreaca o dupa amiaza in compania celor 4 animalute de la Central Park Zoo nu greseste absolut deloc.

Marty (Chris Rock) este o zebra haioasa, plina de viata si care viseaza in fiecare zi sa ajunga “into the wild”. Ajuns la jumatatea vietii (10 ani), Marty se gandeste sa-si faca un cadou si sa evadeze pana in Connecticut pentru o zi.

Planurile lui Marty ii dau prietenii peste cap, asa ca in gara, zebra mea favorita se trezeste cu leul Alex (Ben Stiller), girafa Melman (David Schwimmer) si hipopotamul Gloria (Jada Pinkett Smith) pe urmele sale, incercand sa-l convinga pe Marty sa nu fuga. Long story short, cei patru prieteni se trezesc exilati (din greseala) in Madagascar, in tara lemurilor.

Singura chestie care inca ma frapeaza, chiar si dupa atatia ani, este faptul ca, desi cele 4 animalute erau (teoretic) personajele principale, in istorie au ramas mai mult scenele cu pinguinii haiosi (aud “Just smile and wave, boys. Smile and wave.” cel putin o data pe saptamana) si scenele cu King Julien (Sacha Baron Cohen) si stupizenia sa exuberanta.

Extrem de potrivit pentru o dupa amiaza in familie, Madagascar vine cu lectii despre acceptare neconditionata si prietenie fara limite, ceea ce nu poate decat sa nasca warm fuzzy feelings intr-o sambata ploioasa.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu