Animated Saturday: Monsters, Inc.

Postat in Animated Saturday, Reviewuri de - noiembrie 02, 2013
Animated Saturday: Monsters, Inc.

Monsters, Inc. e un film drag mie, pe care-l urmaresc cu sfintenie de cateva ori pe an, pentru ca imi provoaca warm fuzzy feelings si nu vreau sa ratez o sansa ca asta de a ma simti din nou copil.

Setat intr-un decor haios si non-conformist, plin de monstruleti care mai de care mai ciudati, Monsters, Inc. e potrivit pentru copii, pentru ca le dezvolta imaginatia, dar si pentru adulti, pentru ca-i face sa-si aminteasca lucruri dragi.

Povestea este una clasica, de prietenie, dar care te face sa lasi prejudecatile la usa si sa folosesti ce-i mai bun din arsenalul pe care il ai tu sau prietenii tai. Ce pot sa spun, ma impresioneaza filmele care au lectii de viata in ele, iar Monsters, Inc. nu duce lipsa de lectii.

In afara lectiilor, filmul are din belsug acea dragalasenie care il face incredibil de atragator pentru publicul de toate felurile. Personajul meu preferat e Boo, care m-a cucerit de la primele gangureli si primele zambete.

Nu pot sa neg faptul ca Mike Wazowski (jucat de Billy Crystal) e genial, plin de defecte cu atat mai simpatice cu cat sunt mai enervante. La finalul filmului realizezi ca te impresioneaza cel mai mult pasiunea pe care Mike o depunea in orice si stoicismul de care dadea dovada. Last, but not least, Sulley (John Goodman) este un pilon al prieteniei, model demn de urmat de catre adulti si copii asemenea. Cu micile lui defecte, Sulley vine in completarea lui Mike si, impreuna, sunt echipa perfecta, care se bazeaza pe calitatile complementare ale membrilor, fara a isca rivalitati inutile.

Trebuie mentionat si Randall, jucat de fascinantul Steve Buscemi, dar si Roz, “vocalizata” de catre Bob Peterson.

Asa cum am mai zis, punctul forte al Monsters, Inc. este reprezentat de felul in care acest film alege sa-si invete spectatorii diverse prostioare “insignifiante”, cum ar fi: curajul, prietenia, asumarea deciziilor, atasamentul fata de oameni diferiti, creativitatea, toate niste chestii maruntele si fara importanta, right, guys?

Monsters, Inc. e delicios de-a dreptul, atat pentru felul in care te expune la lectii de viata, dar si prin grafica superba de care dispune si care denota o imaginatie debordanta. Urmarindu-l, te abonezi la relaxare si pilde fara prejudecati inutile, iar pe langa acestea mai ai parte si de rasete pana la urechi.

All in all, cele 92 de minute de animatie sunt perfecte pentru orice dupa amiaza si, adunate, reprezinta unul dintre filmele mele preferate, pe care le urmaresc cu placere, indiferent de anotimp, ora, companie sau alte variabile.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu