Animated Saturday: Monsters University

Postat in Animated Saturday, Reviewuri de - noiembrie 09, 2013
Animated Saturday: Monsters University

Daca Monsters, Inc. este un film-portret al prieteniei, Monsters University te duce in trecut, unde ai parte de inside scoop si unde descoperi adevaratul talent din echipa Mike-Sulley. In Monsters University se pune foarte mult accent pe visele care te duc undeva, pe trasaturile care te fac diferit si pe rolul tau intr-o echipa.

Povestea e clasica – “Cum s-au cunoscut Mike si Sulley”. Daca la Mike te astepti sa aiba dintotdeauna comportamentul asta de go-getter, Sulley e un iresponsabil frat boy arogant si nesimtit. In Monsters University afli ca, de fapt, Sulley se maturizeaza in acest incredibil monstrulet modest si muncitor, si ca Mike a fost dintotdeauna “sufletul” echipei. Sulley e jucat, la fel de bine ca in primul film, de catre incredibilul John Goodman, iar in rolul lui Mike vine, din nou, Billy Crystal si al sau stil inconfundabil.

La fel ca in celalalt film, in Monsters University se pastreaza acelasi decor impanzit de o armata de creaturi care de care mai diverse, mai amuzante, mai inutile si mai simpatice. Ne reintalnim cu Randall, jucat la fel de magnific de Steve Buscemi. Roz (Bob Peterson) apare si ea pentru vreo 2 secunde. The Abominable Snowman are si el o aparitie scurta, in care aflam ca a lucrat la Monsters, Inc., asa ca totul e bine, frumos, amuzant si prietenos.

Cred ca cel mai mult mi-a placut colajul de final. Monsters University e mai lipsit de pilde in comparatie cu Monsters, Inc., asa ca tot joculetul asta cu “munceste din greu si vei ajunge unde vrei” a fost pe cat, de simpatic, pe atat de inutil pentru public.

Monsters University se axeaza, din pacate, prea mult pe comedie si prea putin pe transmiterea unor lectii utile celor mici. Cei mari vor rade prea mult si nu vor prinde subtilitatile unor sfaturi ascunse, iar copiii nu le vor prinde aproape deloc.

Cu toate astea, Monsters University e de vazut, fie si doar pentru continuitate. Cui i-e dor de aproximativ 100 de minute in compania lui Mike Wazowski nu o sa regrete timpul pierdut cu acest film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu