Animated Saturday: The Pirate Fairy

Postat in Animated Saturday, Reviewuri de - aprilie 19, 2014
Animated Saturday: The Pirate Fairy

Daca e sambata, trebuie sa fac un drum inapoi, sa-mi reamintesc cat de bine era cand eram mica, vizionand o animatie. De preferat, una buna. Cum nu am tot timpul norocul asta, raman de multe ori dezamagita de timpul investit in activitati teoretic recreationale, practic plictisitoare.

Din fericire, The Pirate Fairy nu e chiar asa. Povestea e chiar captivanta, iar faptul ca pe afis regasesti suficiente nume mari promite ceva actiune si suspans. Nu sunt mare fan al Clopoticii, asa ca sunt un pic pe langa universul din jurul ei, dar m-am documentat un pic inainte de vizionare.

Mae Whitman este Tinker “Clopotica” Bell, simpatica zana cunoscuta noua din basmele cu Peter Pan si Captain Hook. Care James Hook (varianta tanara) este interpretat de un Tom Hiddleston taaaaaaaaaaare greu de “simtit” dincolo de animatie. Inca nu m-am hotarat daca asta e de bine sau nu.

Christina Hendricks este Zarina, o zana noua in acest univers, Zana Pirat de la care pornesc toate problemele, dar trebuie sa recunosc ca este printre cele mai putin carismatice personaje de animatie pe care le-am vazut in ultima vreme…

Noroc ca restul distributiei este acolo sa indrepte problema, caci Silvermist (Lucy Liu), Iridessa (Raven-Symoné), Rosetta (Megan Hilty), Vidia (Pamela Adlon) si Fawn (Angela Bartys) sunt extraordinare. Mai ales tinand cont de “schimbul” de puteri involuntar ce se petrece intre ele si care contribuie la mare parte din umorul filmului.

Oricat de interesanta ar fi in timpul vizionarii, povestea din The Pirate Fairy e foarte usor de uitat, din pacate. Cu toate numele mari de pe afis, filmul devine doar o amintire in momentul in care parasesti sala. Poate pentru copii va fi mai usor sa se implice in poveste, dar eu n-am reusit sa vad filmul cu ochi de copil si adultul din mine a fost usor de distras in momentul in care am iesit din cinematograf.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu