Animated Saturday: Planes

Postat in Animated Saturday, Reviewuri de - februarie 08, 2014
Animated Saturday: Planes

Anul 2013 a venit cu cateva animatii cu si despre puterea si fascinatia underdogului, iar Planes se incadreaza perfect in acest curent.

Cu un pic mai mult entertainment decat Turbo, si (oarecum) mai tehnic, (oarecum) mai amuzant si (oarecum) mai frumos (fara sa atraga publicul cum o face Turbo, totusi), Planes este destul de evident, dar si suficient de simpatic de la inceput pana la sfarsit.

Dusty Crophopper (un Dane Cook intr-un rol de-a dreptul simpatic) este underdogul titular, evident, amarat si chinuit, un avion folosit la stropirea recoltelor, cu vise mai mari decat anvergura aripilor sale.

Dusty ajunge sa concureze in concursul Wings Across the World, alaturi de avioane mai dragute (El Chupacabra, Rochelle si Ishani), avioane mai grumpy (Bulldog) si avioane antipatice de-a dreptul (Ripslinger). Ca un adevarat erou ce porneste de jos, Dusty depaseste competitia, gets the girl si deschide cai pentru cei mai putin adaptati la lupta crunta din concurs.

Filmul nu este genial, povestea nu este unica, dar toate astea sunt depasite de culorile si desenele din animatie, iar vocile din spate sunt reusite – suficient de goofy incat sa mascheze autosuficienta filmului.

Fara alta vina decat cea de a fi cel mult mediocru, Planes sfarseste prin a fi o experienta cinematica dubioasa – amuzanta, dar plictisitoare, simpatica, dar deloc speciala, plina de stereotipuri inutile si care nu sunt (si nici nu vor sa fie) sparte. La final, nici nu stii cand a trecut o ora jumatate si vei fi uitat numele personajelor si experienta colorata marca Diney-Pixar wannabe.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu