Animated Saturday: Rise of the Guardians

Postat in Animated Saturday, Freaky Friday de - martie 08, 2014
Animated Saturday: Rise of the Guardians

Rise of the Guardians e unul din filmele alea magice care te fac sa crezi din nou in lucrurile bune din viata noastra: Mos Craciun, Iepurasul de Paste, Zana Maseluta, Mos Ene si multi, multi alti protectori ai copilariei. Povestea are un aer dulce, inocent si magic, iar unicitatea sa o face sa para mult mai frumoasa decat o poveste Disney clasica.

Jack Frost (Chris Pine) este spiritul iernii, copilaros si jucaus, si vine mereu cu idei de distractie noi. E usor dezamagit de faptul ca nu se integreaza in grupul gardienilor, si de faptul ca nu-l vede niciun copil si nimeni nu stie de existenta sa. Restul gardienilor il vad drept un personaj imatur, care mai strica decat sa faca vreun bine, dar pana la final reuseste sa ii castige de partea sa.

North (Alec Baldwin), sau Mos Craciun, asa cum il stim cu totii, e liderul gardienilor, e grasan (evident) si posesorul unui suflet bun. Iepurasul de Paste (Hugh Jackman) este gardianul Sperantei si pot spune ca mi-a placut spiritul sau luptator si accentul australian. Zana Maseluta (Isla Fisher) nu m-a impresionat atat de tare, mai degraba mi-a placut mai mult de Mos Ene, chiar daca nu a scos un singur cuvant in tot filmul. Bau-Bau (Jude Law) a fost fascinant si deprimant in acelasi timp, iar eu sunt din ce in ce mai contrariata in legatura cu acest actor. I know I am supposed to like him, dar nu mi-a placut niciodata, desi a avut roluri in care mi-a atras atentia foarte mult. Oh, well…

Rise of the Guardians a fost o placere, cel putin pentru mine. Poate copiii de azi au nevoie de supereroi, dar eu cred ca noi, copiii de ieri, au nevoie de legende, iar filmul vine sa suplineasca fix aceasta nevoie inerenta din sufletele noastre. Rise of the Guardians aduna uimirea, bunatatea, amintirile, speranta si visele intr-un singur loc si le face cadou unor adulti cu suflete de copii. Ce poate fi mai frumos de-atat?

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu