Animated Saturday: The Nut Job

Postat in Animated Saturday, Reviewuri de - aprilie 26, 2014
Animated Saturday: The Nut Job

Un film cu rozatoare de tot felul, un pug si o gramada de alune ar fi sunat drept reteta perfecta pentru o persoana care incepe cu “awww” de cate ori le vede pe primele doua si cu “yum-yum” de cate ori vede orice nuca, asa ca am presupus ca imi va placea animatia asta. Din pacate, The Nut Job este plin de bad puns si isi pierde rapid din farmec, iar spre final tot ce ramane este un film incredibil de plictisitor, care abia astepti sa se termine. Thank god for smartphones, sincer.

Distributia are destul nume mari care ar fi putut garanta succesul filmului, dar nu stiu ce mi-a displacut mai tare. Faptul ca au ales drept personaj principal un antagonist fara scop, veveritoiul Surly (Will Arnett) cel fara de personalitate si carisma? Sau faptul ca oferit un rol cat de cat simpatic unei actrite care n-a stiut ce sa faca din el? Don’t get me wrong, poate ca Miss Katherine Heigl o fi buna in comediile in care ii place sa joace, dar rolul lui Andy ar fi necesat ceva mai multa substanta, lucru pe care il banuiesc absent in lista de talente ale acestei actrite.

Ce-or fi gresit la distributie? Faptul ca au facut din Liam Neeson un bad guy, in rolul “coruptului” Racoon? Faptul ca rolul pugului a insemnat ridiculizarea Mayey Rudolph? Faptul ca nici macar nu ajungi sa observi prezenta lui Brendan Fraser, pana nu ajungi la generic?

In fine, sunt atat de multe chestii gresite la filmul asta, incat n-as sti cu ce sa incep, dar cel mai tare deranjeaza, asa cum am mai spus, “armata” de glume proaste cu si despre nuci – din doua in doua minute era o replica de genul “are you nuts?” sau “I’m nuts!” sau variatii ieftine pe aceasta tema, lucru care a devenit rapid obositor si rasuflat. Nu mai vorbesc despre Gangnam Style, care a aparut in film de nenumarate ori (pentru mine – stiu ca exagerez, drama queen here in action!). Stiu ca este un motiv bun pentru care acest lucru s-a intamplat – filmul este un efort cumulativ intre SUA, Canada si Coreea de Sud, but god no! M-am ferit cat am putut de melodia asta, dar tot n-am scapat… Mai lipseste sa vad intr-un film de groaza, cu adolescenti care beau si fac sex in paduri neumblate, niste Harlem Shake si gata, I can rest in peace.

The Nut Job ma provoaca sa vorbesc foarte mult pe langa, pentru ca este un film nememorabil, este plictisitor si redundant si mai are o calitate – it made me want to poke my own eyes! Talk about failed movie experiences, asta e cea mai proasta animatie pe care am vazut-o in ultima perioada. Poate ar trebui sa incerc niste Drawn Together, sa-mi mai treaca supararea, pentru ca The Nut Job is definitely a no-no.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu