Assassination of a High School President

Postat in Reviewuri de - februarie 17, 2015
Assassination of a High School President

Puține filme sunt cu adevărat subapreciate, majoritatea dintre ele reușind să atingă măcar statutul de film cult, cu o bază de fani destul de solidă (vezi cazul The Boondock Saints). Din păcate, Assassination of a High School President (wow, that’s a mouthful!) nu face parte din categoria asta, deși e un film chiar bun – bineînțeles, în opinia autoarei, care nu se dezice de obiceiul de a apăra cele mai obscure perle ale cinematografiei!

Am văzut filmul pentru un singur lucru – Bruce Willis. Și pentru asta îl recomand și eu mai departe. Un fel de Mean Girls fără limitări impuse de sex, care se împletește cu o cruzime întâlnită numai în Jawbreaker și care împrumută de la Clueless inocența și naivitatea, Assassination of a High School President are o savoare aparte, care nu canibalizeaza un singur sector de audiență, ci mai degrabă îl văd potrivit pentru (aproape) orice vârstă.

Evident, locul acțiunii e stabilit încă din titlu, dar ce e fermecător e “dezbrăcarea” lentă a personajelor de rânduri și rânduri de haine și personalități. Regia lui Brett Simon dezvăluie foarte lent motive ascunse, și ajută extrem de mult faptul că personajele principale sunt jucate de actori capabili.

Reece Thompson îl joacă pe Bobby Funke, al cărui nume îmi amintește de Tobias Funke din Arrested Development, dacă Tobias Funke ar fi arătat și s-ar fi comportat precum Michael Bluth. Din fericire, între cei doi Funke se opresc aici asemănările, și Thompson demonstrează e că un actor stăpân pe personajul său.

Mischa Barton, prin Francesca Fachini, aduce aminte de Kathryn Merteuil (Sarah Michelle Gellar) din Cruel Intentions, fără să egaleze în vreun fel malitiozitatea lui Geller, dar reușind totuși să facă dintr-un personaj complex și puternic unul relativ plictisitor și lipsit de direcție.

Bruce Willis apare în rolul directorului liceului în care cele două personaje antementionate învață, și cam pe aici se termină pleiada de staruri. Restul actorilor reușesc să se amestece suficient de bine încât să-i permită lui Thompson să ducă filmul mai departe singur, în timp ce îi construiesc un decor credibil.

Assasination of a High School President ar putea fi o comedie ușurică, pentru că majoritatea momentelor vor stârni cel puțin zâmbete. Absurdul situațiilor, amplificat de către adolescenți cu aceeași pasiune care îi face extrem de penibili, dar și periculoși, e foarte bine pus în valoare de către un scenariu bine calculat care deghizează elementele noir în comedie lejeră.

Vai, am zis noir?! Evident că am zis noir! Assasination of a High School President este, în esență, un film noir foarte bine construit, care aduce aminte de bătrânii Chinatown și The Usual Suspects, dar și de Brick, prin subiectul abordat, iar rezultatul final este un film bine închegat în jurul unei povești simple. Ajută și faptul că lungimea filmului e cel puțin decentă, și că regizorul nu se pierde în detalii inutile, iar genericul va va prinde cu situația lămurită din toate punctele de vedere.

Eu vi-l recomand, mai ales că mă chinui de ceva timp să vă povestesc despre acest film care, fără să fie vreo capodoperă a cinematografiei recente, reușește să ducă la bun sfârșit o poveste cu și despre crime la liceu.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu