Atomic Blonde

Postat in Reviewuri de - august 02, 2017
Atomic Blonde

Charlize Theron mi s-a parut dintotdeauna un star de necontestat, iar combinatia Theron-creatorii lui John Wick mi-a suras din prima. Atomic Blonde promite din trailer multa actiune si mult suspans, fara sa te lase sa intelegi ca e vorba de caderea zidului Berlinului, iar ce livreaza… Ramane de vazut.

Oarecum inegal ca tempo, Atomic Blonde pare divizat in doua parti. Prima, usor plictisitoare si previzibila, iar a doua extrem de rapida, in ciuda predictibilitatii, plina de scene extrem de violente (ca fan al filmelor horror si de actiune, am avut momente in care mi-am intors privirea de la ecran).

Filmul se bazeaza mult pe sex appealul lui Theron, care ar putea fi sexy chiar si imbracata intr-un sac de cauciuc, dar si pe fluiditatea miscarilor sale, imprumutate cu fidelitate din jocul coregrafic al actritei, reminescent al lui John Wick. E si normala paralela intre cele doua filme – ambele au in fruntea lor doua staruri consacrate, aflate la a doua tinerete, cand probabil fluiditatea miscarilor e ultima lor grija, ambele au la carma regizorala pe David Leitch si ambele au o coloana sonora aparte si o cinematografie clasica, dar mereu actuala.

Atomic Blonde reuseste sa fie feminist fara sa o strige in gura mare, cu un singur episod mai in your face care-l are in prim plan pe fascinantul James McAvoy. In restul timpului, Charlize Theron gets shit done. Lorraine Broughton este mereu stilish, aterizeaza mereu in picioare, capteaza atentia barbatilor, dar si cea a femeilor, stie sa disimuleze, sa se deghizeze si sa minta extrem de bine, si cand nimic din asta nu functioneaza, pur si simplu trece la lupta corp la corp.

Pe langa ea, James McAvoy este de-a dreptul adorabil in rolul lui David Percival si parca imi aducea aminte mereu de Bruce Robertson, rolul sau din Filth.

Pe langa restul distributiei, care-i aduna pe John Goodman, Eddie Marsan, James Faulkner si Sofia Boutella, filmul mai beneficiaza de un “personaj” aparte – coloana sonora. Pe langa efortul creativ al lui Tyler Bates, deja devenit colaborator frecvent al lui Leitch, prin film auzim clasicii anilor ’80 – David Bowie, Nena, George Michael, Siouxsie and the Banshees, The Clash, A Flock of Seagulls, New Order, Public Enemy, Depeche Mode si Under Pressure, efortul lui David Bowie si Queen.

Daca va plac istoriile alternative aranjate pe sunet de muzica optzecista si scenele de actiune bine executate, Atomic Blonde e filmul verii. Charlize Theron demonstreaza, din nou si din nou, ca poate sa duca un film pana la un succes de box office comparabil cu al altor staruri de actiune.

Atomic Blonde intra in cinematografe incepand cu 4 august. Multumesc Vertical Entertainment si Grand Cinema & More pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu