Begin Again

Postat in Reviewuri de - septembrie 30, 2014
Begin Again

Girl in her 20s? Check! Crush on Adam Levine? Check! Is Keira Knightley your spirit animal? Check!

Begin Again promitea sa fie un super film, cu niste actori considerati cel putin acceptabili si o coloana sonora care mie imi prevestea lucruri tare faine. Ce a ramas din el? Adevarul e ca nu mare lucru. Begin Again are dezavantajul ca sufera un pic cam prea mult de el. Mi se pare un film pretentios si cam artsy-fartsy, mai mult fartsy, daca ma intrebati pe mine. Fara un nucleu romantic prea bine concretizat, fara vreo sursa a umorului prea evidenta, filmul e de toate si nimic, si Keira Knightley si Mark Ruffalo nu au nicio sansa sa salveze un scenariu relativ incoerent.

Cred ca marele avantaj al filmului este muzica. Evident, fiind un film cu si despre muzica, era normal ca asta sa fie punctul sau forte. Keira Knightley nu ma impresioneaza cu vocea ei, desi trebuie sa ii dau Cezarului ce e al Cezarului. Keira suna foarte… Conform, dar nu rau. Nimic spectaculos, nici vocea ei si nici melodiile pe care se desfasoara. Talentul ei e slab utilizat, si mi se pare pescuita de pe strada si pusa sa joace in film. Cine o cunoaste, stie ca asa se imbraca ea de obicei. Probabil ca necesitatea asta de a fi “reala” si “autentica” a contat foarte mult in alegerea ei pentru rolul Grettei.

Mark Ruffalo nu e unul din actorii care sa ma impresioneze, n-a reusit asta in nimic din ce l-am vazut pana acum, iar in Begin Again e si mai banal si “uitabil”. Ma rog, e foarte bine ales pentru rolul lui Dan Mulligan, de profesie drifter through life, dar cumva, imi lasa impresia ca nici rolul nu e foarte solicitant, si nici actorul foarte implicat.

Adam Levine, motivatia mea principala pentru a urmari filmul, a fost decent in rolul lui Dave, the facially challenged hairy boyfriend al Grettei, fara prea multe complicatii inutile. In niste rolisoare micute, mai dam de Hailee Steinfeld, CeeLo Green, Mos Def si Catherine Keener.

Partea proasta a lui Begin Again e ca it kinda fails to deliver. Romantismul atarna bleg, ca o sabie ciobita, deasupra personajelor, iar ce ar trebui sa fie amuzant e doar plictisitor in cea mai mare parte a filmului. Cu tot talentul starurilor sale,  nenecesar pentru un asemenea plot, Begin Again reuseste sa fie snooze fest chiar si in momente cheie, si singurul lucru care il salveaza cat de cat este muzica. O sa raman pe vecie cu Lost Stars a lui Adam Levine, dar cam atat…

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu