Bridget Jones’s Baby

Postat in Reviewuri de - septembrie 16, 2016
Bridget Jones’s Baby

Aparuta in anii 2000, un pic mai tarziu dupa disparitia lui Ally McBeal, un personaj la fel de impiedicat, zapacit si carismatic, Bridget Jones si-a facut  loc in inimile femeilor care, poate, au sperat ca le pot avea pe toate.

Acum 15 ani, Bridget avea de ales intre un sef afemeiat (Hugh Grant, a carui disparitie este notabila in acest al treilea film) si un prieten din copilarie cam afectat si pedant (un Colin Firth care duce notiunea de repression la limite
nebanuite).

In prezent, aceste probleme nu mai sunt de interes pentru Bridget (o Renée Zellweger careia nu poti sa-i negi operatiile estetice), pentru ca, la cei 43 de ani, e la fel de singura. Si pentru ca mitul fetei batrane nu prea mai e la moda, Bridget face un compromis – e femeie de cariera, dar nu are o tona de pisici. Suspina inca dupa domnul Darcy, dar nu are un comportament sexual libertin precum Ally McBeal sau Carrie Bradshaw, personaje la fel de carieriste, dar aflate de cealalta parte a Atlanticului (si a libertatii).

Evident, bebelusul din titlu e doar un pretext pentru a o pune pe Bridget intr-un nou triunghi amoros, de data asta intre plictisitorul domnn Darcy si a shiny new American.

Daca de Colin Firth m-am lamurit, caci se vad semnele batranetii sale mai departe de cei 56 ani ai sai si dincolo de operatiile lui Renée Zellweger, despre Patrick Dempsey n-am decat cuvinte de lauda. E drept, domnul Jack Qwant (intr-un frumos nou joc de cuvinte, evident) este foarte zen si foarte in comuniune cu mediul, si pare partenerul perfect pentru escapade inopinante, asa ca nu e de mirare daca unele fane ale seriei se vor indrepta spre acest nou obiect al afectiunii, care nu pare lovit nici de plictiseala caracteristica lui Darcy, nici de amorezarea continua a lui Daniel Cleaver (Hugh Grant).

In rest, numai de bine. Coloana sonora a fost perfecta, cateva aparitii neasteptate (mai ales cea muzicala), cadrele britanice m-au facut sa-mi fie dor de ploaie si nelinistile lui Bridget au fost si ale mele pe parcursul celor doua ore de film. E unul din putinele filme amuzante de anul asta si nu l-as rata, daca as fi in locul vostru!

Bridget Jones’ Baby intra in cinematografe incepand cu 16 septembrie. Multumesc RoImage si Cinema City AFI Palace Cotroceni pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu