Bronson

Postat in Reviewuri de - august 04, 2014
Bronson

Bronson e genul de film pe care you either love it, or you hate it. Sau, daca esti eu, you hate to love it, pentru ca loving to hate it is too mainstream. Inainte ca Tom Hardy sa fie Tom Hardy – bine, nu chiar cu atat de mult timp inainte ca Tom Hardy sa fie Tom HardyBronson a aparut in peisaj. Si filmul asta e o masinarie ciudata, care e imposibil de cuprins in cuvinte.

Tom Hardy este Charles Bronson, fost Michael Peterson, iar modul in care interpreteaza un rol deloc usor polarizeaza orice farama de atentie. Hardy a afisat o transformare totala in Bronson, si talentul sau extraordinar este aproape palpabil dincolo de ecran. Povestea sa e salbatica si reala, si dramale prin care trece sunt uneori dureroase si crude, dar astea nu te impresioneaza la fel cum reuseste s-o faca Tom Hardy in acest rol solicitant.

Bronson este genul de rol care construieste cariere si reputatii, iar transformarea lui Tom Hardy este fabulos de realista. Toata cruzimea, si nelinistea, si spiritul anarhist se aduna intr-un om care este gata sa dea 150% pentru un rol care, in mainile nepotrivite, ar fi putut insemna moarte inceata si sigura. Dar actorul se descurca extrem de bine si balanseaza toata furia si nebunia de care e capabil in scene foarte bine construite, care reusesc sa impleteasca in jurul acestui personaj o aura speciala de furie inocenta si dementa pura.

Restul filmului, restul actorilor devin brusc invizibili, pentru ca prezenta lui Hardy solicita toata atentia ta. Ramai indiferent la poveste, decoruri si personaje, pentru ca ecranul tau este acaparat de o forta cu care nu poti lupta.

Desi pare la prima vedere o oda adusa violentei, Bronson imi lasa impresia de ceva mai mult. Da, filmul pare ca aduleaza tot ce e putred in comportamentul uman si pare ca ar vrea sa vicieze tot ce ar putea fi bun in oameni, dar cumva, am senzatia ca nu asta e scopul final al filmului. Violenta e doar o stare, doar o masca temporara, sufletul omului poate fi dezgolit in o mie de situatii, si eu spun ca mai bine cautam sufletul din mizerie, decat sa ne axam doar pe ea. Asa ca recomand Bronson oricui vrea altceva de la un film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu