Burlesque

Postat in Reviewuri de - februarie 05, 2014
Burlesque

Poate nu se vede asa bine din reviewurile de pana acum (ceea ce inseamna ca ar trebui sa remediez problema, nu?), dar sunt mare fan musicaluri. Orice film in care se canta si se danseaza e o fericire pentru mine, iar multe dintre ele sunt deja legendare. De aceea mi-e greu sa ma uit la unele noi, stiind ca trecutul inca rezista. Filme precum The Rocky Horror Picture Show, Grease, Cry Baby, mai noul Hairspray, Chicago si Moulin Rouge fac dificil tare sa urmaresti un musical recent.

Daca adun la asta niste nume precum Cher (care n-a fost nicicand o actrita grozava) si Christina Aguilera (care este o super-voce, dar nu promitea nimic la actorie), iti iese Burlesque. Iar rezultatul nu e chiar asa de rau precum m-am asteptat…

Evident, totul este despre faima si living the dream si seamana un pic cu un Coyote Ugly mai dezbracat de inhibitii. Avem o fata de la tara, Ali Rose (Christina Aguilera), “sefa” batrana si unsa cu toate alifiile (Cher), un barman simpatic (Cam Gigandet), detinator de una-bucata-iubita-la-distanta (Dianna Agron), un vechi prieten (Stanley Tucci, in inca unul din rolurile sale captivante si amuzante), un fost sot al “sefei” (Peter Gallagher), o “vedeta” cu diverse tabieturi si adictii (Kristen Bell, intr-un rol total neasteptat, and she nails it!), un Alan Cumming fascinant, ca de obicei, si un Eric Dane total uitabil.

Peste toate, muzica lui Christophe Beck, trilurile Christinei Aguilera, costume burlesti, cantece cu priza la publicul spectator si o poveste nu tocmai inocenta.

Burlesque poate parea inca un musical ca oricare altul, dar faptul ca releva un talent (bine) ascuns in Aguilera e un mare plus si m-a facut sa-mi doresc s-o mai vad in filme. Este plin de clisee, intr-adevar, iar asta nu e neaparat un lucru rau. Cliseele salveaza unele musicaluri, iar in cazul lui Burlesque, il salveaza fix cat trebuie. Enjoy!

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu