Concussion

Postat in Reviewuri de - februarie 07, 2016
Concussion

Celor carora le era dor de un film serios cu Will Smith o sa le placa rolul din Concussion, dar pentru mine e doar un film facut special pentru awards season, o drama romantata la maxim cu mari sanse de a deveni atat favorita publicului, cat si a criticilor, tinand cont de predilectia spectatorilor pentru filme inspirate din povesti reale.

Cu toate ca este un film destul de echilibrat, cu un ritm care stie sa atraga spectatorul si sa-l incite, Concussion sufera din cateva puncte de vedere.

In primul rand, se ia prea mult in serios. In al doilea rand, se vede ca e facut in special pentru critici, pe care insa nu i-a impresionat suficient de mult incat sa-i aduca lui Will Smith o noua nominalizare la Oscaruri. In al treilea rand, e atat de voit incarcat emotional incat de mult ori Smith esueaza in a transmite reactii naturale si sufera de overacting, in special in scena celebra din trailer cu “Tell the truth!“. In al patrulea rand, filmul se lungeste mult prea mult pentru a mai tine spectatorul atent, cu toate ca nu are decat putin peste 2 ore, semn ca regizorul Peter Landesman nu si-a calculat bine punctele-cheie.

Ma rog, reprezentatia lui Will Smith merita mentionata, exceptie cele cateva scapari care sufera de un joc actoricesc mult prea afectat si, deci, aproape fals. In rest, Smith e un profesionist, ca de obicei, cu toate ca accentul sau are cateva momente in care e de-a dreptul hilar. Dr. Bennet Omalu pare un tip de isprava, de moda veche, cu principii si un simt etic neasteptat de arhaic pentru un om atat de modern.

Din pacate, insa, restul distributiei nu se ridica la nivelul sau si nimeni altcineva in afara de Will Smith nu e memorabil din aceasta poveste dramatica.

Despre restului filmului nu stiu ce sa spun. Pare mai degraba genul de drama ultra-dramatica ce va fi uitat peste cativa ani. Sper sa nu fie chiar asa, pentru ca in ciuda catorva elemente care par sa nu fie la locul lor, Concussion e chiar un film reusit.

Concussion a intrat in cinematografe incepand cu 5 februarie. Multumesc InterComFilm pentru invitatia la film.

 

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu