Before the Devil Knows You’re Dead

Postat in Reviewuri de - martie 04, 2014
Before the Devil Knows You’re Dead

Dupa ce s-a mai asezat un pic praful peste Oscaruri, am decis ca poate nu e o idee asa rea sa urmaresc (inca) un film cu Mr. Philip Seymour Hoffman. Pe langa el, Ethan Hawke si Marisa Tomei in doua roluri confuze, dar superb jucate.

May you be in heaven a full half-hour before the devil knows you’re dead.

Before the Devil Knows You’re Dead intra in categoria de filme neliniare, cu o miscare back & forth uneori deranjanta, in special datorita faptului ca scenele sunt aratate din mai multe puncte de vedere.

In lumina evenimentelor care s-au petrecut in ultima luna, sa-l vezi pe Philip Seymour Hoffman drogandu-se cu heroina este cel putin heartbreaking. Cel putin. Hoffman este unul dintre cei mai buni actori care au trait vreodata, si ma bucur ca rolul din Before the Devil Knows You’re Dead ii reflecta adevaratul talent si star power. Sa-l vezi pe Hoffman in rolul lui Andy Hanson este fascinant, stiindu-i calatoria din ultima vreme, iar nenea asta se descurca fenomenal de bine in a-si masca probleme, insecuritatile si fricile.

Ethan Hawke in rolul lui Hank Hanson este o imagine ciudata. Mi s-a parut tare dificil sa cred ca Hawke ar putea fi atat de neadaptat si de fail la viata, dar parerea asta s-a disipat in primele secunde. Ethan Hawke are ce-i trebuie pentru a te face sa crezi orice, iar rolul asta de ratat in viata ii reuseste perfect.

Albert Finney este tatal Hanson, in pozitia ingrata de a accepta ca moartea sotiei sale n-a fost o greseala, dar care demonstreaza ca prin determinare poti obtine ce vrei, cand vrei.

Marisa Tomei (Gina Hanson) are si ea un rol dificil – sa portretizezi o persoana indecisa si inconsecventa cu o asemenea statornicie mi se pare admirabil.

Before the Devil Knows You’re Dead este, la nivel superficial, o superba drama despre o familie disfunctionala. La o privire mai atenta, insa, filmul hipnotizeaza prin straturile de crima, drama, neadaptare, exagerare, nesimtire, ridicol, hazard, adictie si razbunare.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu