Dincolo de calea ferata

Postat in Reviewuri de - aprilie 21, 2016
Dincolo de calea ferata

La inceput a fost Rumeno, dar mai apoi, Dincolo de calea ferata e doar o incercare, destul de nereusita, de a spune o poveste despre problemele pe care le are un cuplu. Un pic prea romantata, povestea din Dincolo de calea ferata esueaza in a-si capta spectatorul. Catalin Mitulescu, cel care semneaza scenariul si regia, a vrut sa ne arate un film profund, in care linistea mormantala sa fie perceputa drept delicata (cuvintele protagonistei, nu ale mele!). Evident ca pana la sfarsitul vizionarii scartaitul scaunelor era mai interesant decat cuvintele de pe ecran.

Ada Condeescu este Monica, o tanara mama, practic uitata de partenerul ei intr-o tara blazata, plina de clisee obositoare. Personajul ei, cu atat de mult potential in fond, este de-a dreptul plictisitor, si faptul ca actrita nu reuseste sa-si spuna replicile intr-un mod cat de cat credibil nu ajuta.

Plasat cumva in plan secund, Alexandru Potocean este iubitul si tatal ratacitor prin tari straine, plecat in Italia ca sa-si ajute familia. Cu toata replicile slabe, Potocean il face pe Adi aproape uman. E chiar simpatic in rolul acesta ingrat, care nu ii acorda prea multa libertate sau creativitate.

Restul distributiei, desi destul de stufoasa si celebra, nu reuseste sa stopeze dezastrul care se intampla Dincolo de calea ferata. Apreciez realismul scenelor de la nunta, cu toate ca imi doresc sa nu particip vreodata la un eveniment organizat intr-un stil similar. Apreciez naturaletea oamenilor simpli prezentati in film, si apreciez efortul lui Alexandru Potocean de a crea din nimic un personaj credibil, dar pauzele foarte lungi, replicile haotice spuse de actori si sfarsitul abrupt al filmului nu denota decat o dorinta arzatoare de a crea ceva fara o baza solida. Personajele fara motivatii, fara explicatii, fara vise si, mai ales, fara cuvinte, nu fac decat sa adanceasca prapastia dintre public si aceasta poveste fortata.

Dincolo de calea ferata poate fi urmarit in cinematografe incepand cu 22 aprilie.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu