Don’t Breathe

Postat in Reviewuri de - august 22, 2016
Don’t Breathe

Pe Jane Levy e posibil sa o stiti din Suburgatory, un serial de comedie destul de inteligent, asa ca mi-a captat atentia noul ei rol din Don’t Breathe, tocmai pentru ca e total diferit fata de munca ei de pana acum.

Ca sa n-o lungesc inutil, din trailer filmul mi-a dat impresia ca va fi cel mai bun film de vara asta. Intr-o epoca in care supereroii din benzile desenate fac legea in cinema, Don’t Breathe vine ca o gura de aer proaspat (pun intended), reinventand genul horror.

Povestea, in aparenta simpla, se complica de la primele scene, gratie mainii sigure a lui Fede Alvarez, care are un talent deosebit in a manui suspansul in detrimentul personajelor sale.

Ce impresioneaza la filmul asta e, clar, jocul actoricesc al lui Jane Levy, dar si al lui Dylan Minnette. Inocenti si necrutatori deopotriva, Levy si Minnette au o chimie extraordinara, echilibrandu-se reciproc de fiecare data cand scenele o cereau. Singurul lucru care nu ma multumeste este Stephen Lang, care in marea majoritate a filmului pare un villain putin credibil, de multe ori jucandu-si personajul in sfera nebuniei, fara sa il ancoreze in realitate. As fi vrut sa cred ca The Blind Man va fi un nou antierou, dar Lang isi aplatizeaza cu incapatanare personajul deosebit de ofertant.

Don’t Breathe iti da mereu impresia de film indie, ceea ce nu e un lucru rau. Asta ii permite sa fie generos cu plot twistul de la final si sa-si socheze audienta cu naturalete. Chiar si in lipsa unui antagonist serios, filmul infricoseaza si personajele sale, si spectatorul, semn ca 2016 poate mai are vreo cativa asi cinematografici pe maneca…

Don’t Breathe intra in cinematografe incepand cu 26 august. Multumesc InterComFilm pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu