Flight

Postat in Reviewuri de - noiembrie 27, 2013
Flight

“Cine nu vrea sa vada un Denzel Washington in curs de mantuire, sa iasa acum din sala!”

Asa ar fi trebuit inceput filmul, cu avertismentul ferm ca Denzel va fi prezent, va gresi mult si, la final de tot, va fi iertat si isi va fi invatat lectiile (pentru ca, evident, sunt mai multe la numar).

Fara a avea vizibilitatea lui Will Smith, Washington si-a construit, aproape pe nesimtite, o baza solida de fani si o cariera ce aduna sub numele sau niste filme cel putin grele. Flight face parte din aceasta categorie a filmelor grele si moralitatea sa ambigua il ajuta pe Washington sa-si demonstreze capabilitatile cameleonice inca o data, in caz ca eram inca nesiguri de ele.

O poveste clasica de bad guy gone good, Flight spune poveste terifianta a unui pilot de avioane care reuseste sa salveze 96 din cei 102 oameni aflati la bordul avionului pilotat de el, in conditii de maxima intoxicare din partea sa (droguri, somn putin, alcool, chestii maruntele, va dati seama).

Denzel Washington se joaca cu suspansul asa cum noi ne jucam cu un bibelou fragil, pentru ca in momentele cele mai tensionate da dovada, in acelasi timp, de: vulnerabilitate, egoism, panica, imaturitate si curaj, iar asta nu e putin lucru.

Cred ca cel mai jignitor ar fi fost pentru povestea asta sa fie distribuit un alt actor in rolul lui Whip Whitaker, pentru ca putine staruri au profunzimea lui Washington si dualitatea sa, capabilitatea de a fi bun si rau in acelasi timp. Nu stiu daca e chiar cel mai bun rol al sau, dar ce a facut Denzel Washington in Flight cu Whip Whitaker ar trebui mentionat macar in top 5 al filmelor sale.

Norocul filmului este ca are parte de o distributie de aur. Pe langa Denzel Washington, care straluceste, la propriu, in rolul principal, aparitiile, chiar si scurte, ale lui Don Cheadle si John Goodman, pe langa restul castingului, aduc plus valoare unui film la care te astepti sa fie exceptional.

Rolul lui Denzel Washington este, in ultima instanta, despre putere, curaj si redescoperire. Este vorba de a-ti lua viata in propriile maini, de a recunoaste greselile, de a invata sa traiesti cu ele si de a evolua ca persoana. Flight un film profund, chiar daca unii vor ramane fascinati si blocati la scena cu avionul pilotat upside down. Flight este un film despre maturizare, care apare la orice varsta. Este un film despre asumare si depasirea obstacolelor.

Flight este, de fapt, lectia pe care trebuie s-o invatam cu totii: nu suntem niciodata tot ceea ce am putea fi – our best version of ourselves, iar filmul nu ar fi putut avea un pastor mai bun decat Denzel Washington.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu