Focus

Postat in Reviewuri de - februarie 23, 2015
Focus

Will Smith lipsește de ceva timp de pe marile ecrane, așa că nu am fost deloc mirată când trailerul pentru Focus a fost întâmpinat cu mult entuziasm de prietenii mei, cinefili sau nu. Incidental, combinația bătrânul Smith vs. tânăra Robbie a suscitat la fel de mult interes, atât din partea mea, cât și din partea altora, și subiectul filmului a părut unul din ce în ce mai incitant. Filme despre con men și legături dubioase între hoție și psihologie fină?! Yes, please!

Din păcate, fără a reuși mare lucru pe plan artistic sau psihologic, filmul este, în mare parte, unul de acțiune lejeră, de weekend, și îl recomand în special fanilor lui Smith, care probabil că îi duc dorul și îl așteaptă într-un decor încântător.

Adevărul e că decorul în care se învârte Nicky (Will Smith) este unul dintre cele mai spectaculoase. Costumele, apartamentele, mașinile – totul e la superlativ, și nimic nu te lasă să bănuiești, în fază incipientă, ocupația personajului principal.

Prima întâlnire cu Jess (Margot Robbie) este una deopotrivă amuzantă, penibilă și plină de încărcătură emoțională. Robbie pare mai ștearsă decât în The Wolf of Wall Street, lucru pe care nu-l credeam posibil, și un pic în contratimp cu restul colegilor ei de platou. În antiteză, steaua lui Smith pare demult apusă, iar actorul pare obosit și îmbătrânit, ușor plictisit de a juca rolul playboyului etern.

N-aș zice, însă, despre Focus că e un film care să nu merite văzut. În ciuda evidentelor scăpări, în special din partea distribuției, unora o să li se pară atrăgătoare multitudinea de plot twisturi, și chiar dacă asta nu e really your thing, partea de acțiune, dar și partea de comedie sunt destul de bine acoperite cât să merite 104 minute dintr-un weekend ploios.

However, dacă sperați la o revenire spectaculoasă a lui Will Smith, sau dacă aveți măcar o secundă impresia că Margot Robbie e și altceva decât teribil de frumoasă, boy, you’re in trouble

Focus apare în cinematografe începând cu 27 februarie. Mulțumesc Freeman Entertainment și Grand Cinema & More pentru invitația la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu