Freaky Friday: Constantine

Postat in Freaky Friday, Reviewuri de - august 14, 2015
Freaky Friday: Constantine

Sunt mare fan al filmelor cu si despre povesti supranaturale, mai ales daca au in centrul lor un element religios si mai ales daca il pe Keanu Reeves in distributie. De data asta vorbesc despre Constantine, care este unul dintre filmele mele preferate.

Horror? Actiune? Demoni? Dumnezei pierduti? You name it – John Constantine e in mijlocul lor si le da cu tifla tuturor.

Candva un simplu om, Constantine este acum o unealta divina care ajuta la mentinerea unui echilibru fragil. Si pentru ca o unealta divina ar trebui sa aiba anumite standarde de indeplinit, Constantine face cum face si isi bate joc de tot ce e sfant. La propriu.

Bineinteles, faptul ca in rolul personajului principal este un Keanu Reeves extrem de rebel si razvratit e doar un plus al filmului. Reeves pare sa-si fi adunat toata charisma si rebeliunea de care da dovada in acest unic rol de etern torturat care nu se supune regulilor si face din Constantine un personaj legendar.

Filmul functioneaza foarte bine construit in jurul lui, fara sa agaseze spectatorul cu prezenta lui John Constantine pe ecran. Ajuta si faptul ca 4 dintre celelalte personaje sunt extrem de incitante.

Tilda Swinton in rol de arhanghel androgin, dualist si extrem de sexy? Fuck yeah!

Djimon Hounsou in rol de semi-vrajitor, actualmente proprietar de bar ce serveste drept Elvetie pentru demoni si ingeri deopotriva? Cum sa nu!

Gavin Rossdale in rolul lui Balthazar, cel plin de trufie si lacomie? Oh, my god!

Peter Stormare, only the most awesome Lucifer ever?! Hell yeah!

A, da, si pe langa ei apar si extrem de banalii Rachel Weisz in dublu rol si Shia LaBeouf inainte de vedetism. Sa zicem ca LaBeouf e ok in rolul lui Chas Kramer, copil teribilist si imatur, dar Weisz este absolut enervanta in rolul Angelei/Isabel Dodson.

Debutul lui Francis Lawrence este unul nemaipomenit de bun. Cu o poveste de la DC Comics si un actor extrem de potrivit pentru roluri mesianice (vezi pana si A Walk in the Clouds), regizorul a reusit sa creeze un univers care va fascina atat fanii benzilor desenate, fanii filmelor cu si despre religie, fanii filmelor de actiune, SF, horror si supernatural, fanii lui Keanu Reeves si mai ales fanii filmelor bune.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu