Freaky Friday: Contracted

Postat in Freaky Friday, Reviewuri de - martie 20, 2015
Freaky Friday: Contracted

E vineri, e urat afara, ce poti face mai bun decat sa te uiti la un film horror? Sau ma rog, asa imi incep eu zilele pre-weekend si mi se pare nemaipomenit!

Intr-o societate mereu grabita si mereu in schimbare, Contracted aduce pe ecrane subiecte mereu actuale. Identitatea, nehotararea generatiei noastre, frica si jena, violenta reala sau posibila, groaza si scarba si eternul zombie (chiar daca e de nerecunoscut la o prima vedere) – Eric England reuseste sa faca din filmul sau un mix perfect din toate cele de mai sus, fara a beneficia de vreun actor celebru. Si cred ca, pana la urma, asta e punctul forte al filmului – doza de realism si autenticitate pe care le are, felul in care isi sileste “starurile” sa munceasca pentru scenele in care apar.

Najarra Townsend m-a lasat fara cuvinte in rolul Samanthei. Fara sa stiu daca o urasc foarte tare sau daca simpatizez prea mult cu ea, Samantha e genul de personaj conflictual, care creste in ochii tai pe masura ce trece timpul. Cred ca fara sa vrea, England a facut din ea un personaj complex care, in ciuda stereotipiilor evidente, reuseste de fiecare data sa te uimeasca si sa evolueze in feluri cel putin dubioase…

Restul personajelor sunt mai mult de umplutura, create, aparent, doar cu scopul de a decora prezentul si trecutul Samanthei, dar fiecare dintre ele ating si depasesc acest scop initial.

Dincolo de discutia despre personajele lui Eric England, trebuie sa admit ca filmul nu este unul pentru oamenii cu stomac slab. Sau cu inimi slabe. Fara a fi un horror brutal, Contracted e la limita dintre thriller scarbos si film de groaza banal, iar transformarea lenta a personajului principal este una care fascineaza si sperie deopotriva. So, kudos for the makeup team!

Ce m-a deranjat insa, dincolo de eterna lectie ‘no condom, no sex, este faptul ca un atac sexual pare a fi omis cu totul de catre victima, a carei singura problema pare a fi faptul ca are ochelari de soare care nu merg cu forma fetei ei. Exagerez un pic, dar pentru cineva care considera ca anii ’70 au cele mai bune filme cu si despre razbunare, Contracted pare un pic prea iertator in fata unor astfel de crime.

Oh well, pana la urma, era cazul sa apara si ceva zombie care se transmit pe cale sexuala, nu?

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu