Freaky Friday: Crimson Peak

Postat in Freaky Friday, Reviewuri de - octombrie 16, 2015
Freaky Friday: Crimson Peak

Cu toate ca Guillermo del Toro insista sa creada ca acesta este cel mai bun film al sau, odata cu Crimson Peak Hollywoodul demonstreaza ca inca nu stie ce sa  faca cu povestile gotice. Noua poveste spusa de del Toro este, de la inceput pana la sfarsit, un film de la care am tot asteptat sa se intample acel ceva care sa faca din spectacolul vizual, generos, ce-i drept, ceva demn de urmarit peste ani si ani.

Crimson Peak se lupta din greu cu dialoguri cel putin moderne, puse in scene in care mai aveam putin si vedeam personajele cum isi scot telefoanele mobile din buzunare, dar si cu o perpetua stare de distanta, atat intre personaje, cat si intre film si spectatori.

Distributia promite la fel de mult ca si numele lui del Toro, dar subiectul filmului nu le da prea mult loc pentru a-si demonstra talentul. Tom Hiddleston, care e un star on his own right, pare mereu nelalocul sau in decorul aproape ilar. Pur si simplu nu-l pot lua in serios in rolul lui Thomas Sharpe, pseudo-inventator si intretinut de meserie, dominat de o sora cu o personalitate cu adevarat fascinanta.

Caci da, Jessica Chastain e in sfarsit fascinanta in rolul unui villain captivant. Lucille Sharpe este coplesita de vicii, de o inteligenta macabra, periculoasa, persuasiva si, cel mai important, e singurul personaj de pe ecran fata de care am simtit ceva. E un spectacol total sa o vezi pe Chastain, cea careia ii sunt atribuite roluri de fata buna, iar schimbarea asta ii prinde tare bine. Nu neg si faptul ca natura bolnavicioasa a caracterului ei o scoate din tipare si iti capteaza atentia, dar tocmai de aceeasi mi-as dori sa o vad mai des in ipostaze de acest fel.

Mia Wasikowska, titulara rolului principal, pare total rupta de povestea asta. Edith Cushing este acel tip de personaj arhetipal care pare sa nu aiba defecte, ci doar parte de situatii neplacute. Nimic nu e vina ei (mai ales acea peruca de o culoare dubioasa!), si tot ce i se intampla e doar o mare nefericire. Si mai agasanta e atentia (ca sa nu zic mai rau) pe care Dr. Alan McMichael (un Charlie Hunnam departe de agresivitatea care l-a facut celebru in Sons of Anarchy) i-o poarte cu un talent care l-ar face gelos pe orice hartuitor de cursa lunga.

Spre final, din jocul steampunk de pe nu intelegi daca trebuie sa razi sau sa plangi. Guillermo del Toro semneaza regia unui spectacol devenit deja redundant in cariera sa, spunand o poveste romantica cu si despre fantome si nimicnicia umana.

Crimson Peak intra in cinematografe incepand cu 16 septembrie. Multumesc RoImage sCinema City Sun Plaza pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Un comentariu

  • Am vazut ieri filmul la cinema. Dupa parerea mea e un film care ori o sa va placa, ori o sa-l urati. Mie totusi mi s-a parut bunicel, are unele scene horror bazate pe sunet in general si 2-3 jumpscareruri. Povestea e destul de bine conturata, intrece obisnuitele povesti ale filmelor de groaza si vine cu ceva nou.
    http://www.portalultautv.ro/crimson-peak-2015/

Lasa un comentariu