Freaky Friday: Dark Places

Postat in Freaky Friday, Reviewuri de - septembrie 25, 2015
Freaky Friday: Dark Places

Anul trecut, pe vremea asta, lumea era innebunita de Gone Girl, un film care a insemnat cate ceva diferit pentru fiecare dintre spectatorii sai. Nefiind un fan al lui Fincher, care a stricat cam toate cartile bune care i-au fost lasate in grija, nici al lui Affleck sau al lui Pike, am vazut cu destul de multa reticenta Gone Girl, film bazat pe un roman al lui Gillian Flynn. Acest roman este ultimul in topul preferintelor mele, asa ca nici filmul n-a prezentat prea mult interes.

Nu acelasi lucru il pot spune, insa, despre Dark Places, care a fost o carte care m-a tinut cu sufletul la gura pe tot parcursul ei. Adaug la asta si cele patru mari nume care insotesc filmul omonim – Charlize Theron, Christina Hendricks, Nicholas Hoult si Chloë Grace Moretz, si as zice ca e o combinatie castigatoare.

Este, si nu prea.

As vrea sa spun ca Dark Places reuseste sa surprinda suspansul din carte si sa-l amplifice. Asta mi-as fi dorit, caci pentru o autoare relativ tanara, Flynn reuseste sa-si convinga personajele sa fie ce are ea nevoie, and then some.

Filmul, dimpotriva, pare usor sacadat, condus de prezenta puternica a lui Theron si de stoicismul aproape atragator al lui Hoult, cu toate ca Libby Day (Charlize Theron) pare varianta dramatizata a lui Mavis Gary (Young Adult), combinata cu un strop de nebunie din Monster. In final, in afara de prezenta ei puternica, impusa din afara personajului, Libby Day nu impresioneaza prin individualism.

Nicholas Hoult face din nou echipa cu Theron, si in rolul lui Lyle Wirth reuseste sa o complimenteze mai bine decat o face scenariul. Probabil ca al sau este singurul personaj din tot filmul cu care poti construi o legatura emotionala, e singurul care transmite ceva umanitate sub blazarea care pare sa imbrace toata povestea.

Trebuie sa o aplaud pe Christina Hendricks, in rolul lui Patty Day, care reuseste deopotriva sa fie un personaj jalnic si puternic, in ciuda hainelor odioase pe care le-a purtat pe durata filmarilor.

Nici n-as sti sa indic cu exactitate unde s-a gresit pe parcursul filmului. Poate ca, profitand de valul de popularitate al lui Gone Girl, realizatorii lui Dark Places s-au gandit ca e suficient sa ai nume mari si ceva suspans. Din pacate, filmul vazut de mine nu are nici extremismul tulburator al cartii, nici un spirit independent care sa-l diferentieze de restul thrillerelor de anul acesta. In afara de incredibila Charlize Theron, Dark Places pare sa nu aiba nimic al lui.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu