Freaky Friday: Goosebumps

Postat in Freaky Friday, Reviewuri de - noiembrie 13, 2015
Freaky Friday: Goosebumps

Desi n-as putea spune despre Goosebumps ca este un horror in adevaratul sens al cuvantului, ce pot spune cu certitudine este ca filmul e unul care merita timpul si atentia voastra. Daca sunteti fanii lui R. L. Stine, pe opera caruia se bazeaza Goosebumps, atunci filmul este fix ceea ce trebuie, and then some. Fara sa uite de elementul umoristic, ca doar vorbim de un film cu Jack Black, Goosebumps pare echilibrul perfect intre un film pentru copii si unul pentru adulti, care aduce actualul (a se citi bloggingul, Twitterul si restul retelelor sociale) in randul operelor horror, cu un twist cel putin amuzant.

Poate suna un pic fortat, dar rezultatul final este ca eu una am ras cum n-am mai ras de mult la un film, dar m-am si speriat pe alocuri, cu momente clasice, demne de filmele horror ale anilor ’80-’90. Goosebumps aminteste foarte mult de misterul din Jumanji,  dar se remarca fata de predecesorul sau prin prisma faptului ca realitatea sa nu e atat de serioasa.

Daca pentru mine Jack Black va fi mereu Tenacious D, trebuie sa recunosc ca in unele scene actorul parea sa se fi contopit cu rolul lui R. L. stine si e placuta schimbarea asta. Dintre toti actorii de comedie, Black mi se pare ca este cel care are cel mai mult potential, si scurtele sale derapaje mi se par de multe ori savuroase.

Dar distributia nu e doar despre Jack Black. Dylan Minnette, un pusti care apare frecvent pe ecrane, face un rol bunicel, chiar daca e un pic previzibil (deh, stereotipuri pe banda rulanta), iar momentele sale sarcastice sunt delicioase. Odeya Rush, in rolul fiicei lui R. L. Stine, aduce un pic de seriozitate si echilibru, ca sa fie imediat “deranjata” de prezenta lui Ryan Lee, intr-un rol care ar face sa roseasca toate filmele cu adolescenti ale anilor ’90.

M-am tot gandit in timpul care a trecut de la vizionare pana acum, si n-am reusit sa gasesc un defect pentru filmul asta. Ok, nu e unul din categoria mindfuck, atat de iubita de cinefilii de rit nou, daaaar… Goosebumps are momentele sale in care e creepy, dar si induiosator. E o poveste despre prietenie, curaj si acceptare, si e plin de lectii date printre hohote de ras sau, dimpotriva, sughituri speriate. Filmul functioneaza cel mai bine pentru ca face apel la sufletul de copil al publicului sau, iar pentru asta il consider mai mult decat reusit.

Goosebumps intra in cinematografe incepand cu 13 noiembrie. Multumesc InterComFilm pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu