Freaky Friday: Horns

Postat in Freaky Friday, Reviewuri de - octombrie 31, 2014
Freaky Friday: Horns

Daniel Radcliffe post-Harry Potter mi s-a parut un pic debusolat si fara directie, desi este genul de actor pe care vrei sa-l revezi in filme si, daca se poate, in filme total diferite de cele care l-au consacrat. De aceea am pe hold Kill Your Darlings si de aceea abia am asteptat sa vad Horns.

Filmul este dark twisted fantasy, foarte atent executata si foarte savuroasa, o satira interesanta, chiar daca usor puerila, la adresa societatii si valorilor (sau, mai bine zis, non-valorilor) promovate la scara larga. Avand drept sursa romanul omonim al lui Joe Hill, Horns spune povestea unui om acuzat de violul si uciderea prietenei sale, iar in rolul lui Ig Perrish, un Daniel Radcliffe maturizat si interesant de privit face filmul cel putin interesant.

Horns e foarte atent construit, alternand intre prezent, trecutul apropiat si cel indepartat intr-un mod extrem de fluid si natural, si reusind sa expuna o poveste cu suficienta drama, suspans, iubire si supranatural incat sa nu fie doar o plictisitoare reprezentare a genului fantastic.

Daniel Radcliffe este amuzant si, in acelasi timp, induiosator in rolul lui Ig, purtator subit de coarne, si, chiar daca rolul nu e foarte complex, el reuseste totusi sa puna in valoare talentul fostului Harry Potter. Pe mine m-a fascinat mai mult Merrin, interpretata de Juno Temple, si relatiile pe care le avea cu restul personajelor. Merrin este, de la departare, personajul central al povestii pentru mine, iar Juno Temple este hipnotizanta in rolul asta. Trebuie sa spun ca pana acum imi parea tot una cu actritele din generatia ei, in special Ellen Page si Alexa PenaVega, dar cu rolul din Horns m-a convins sa vreau sa o mai vad si in alte productii.

Nu trebuie sa-i omit pe Max Minghella, in rolul lui Lee Tourneau, de profesie best friend si admirator din umbra, Joe Anderson, in rolul lui Terry Perrish, fratele lui Ig, Kelli Garner, in rolul Glennei, una din prietenele lui Ig, James Remar, in rolul lui Derrick Perrish, Kathleen Quinlan, in rolul Lydiei Perrish si Heather Graham.

Horns e o descriere emotionala a furtunii sufletesti prin care treci dupa ce pierzi pe cineva, si picteaza fidel o stare febrila, de nevoie si agitatie, de razbunare si cautare a linistii, atat de necesare in urma unei intamplari de genul asta. Tonul filmului e usurel, dar profunzimile sale sunt ascunse sub o masca usor amuzanta. Ce e interesant e ritmul cu care masca asta incepe sa se crape si sa dezvaluie secrete din ce in ce mai intunecate, odata cu trecerea timpului.

Filmul este distribuit de InterComFilm si apare in cinematografe incepand cu 31 octombrie.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu