Freaky Friday: Mientras duermes

Postat in Freaky Friday, Reviewuri de - martie 13, 2015
Freaky Friday: Mientras duermes

Mientras duermes, sau Sleep Tight, este un horror spaniol respectabil si destul de bun, cu implicatii psihologice mai profunde decat pare la prima vedere. Fara a abuza de sange si teroare, filmul se misca superb de lent, dandu-ti ragaz sa “spionezi” personajele si sa le savurezi viata.

In simplitatea lui, Mientras duermes dezvolta o poveste despre obsesii nenaturale in mod natural, si are acel creep factor pe care il consider indispensabil unui horror modern. Vorba aia, am evoluat si noi, nu ne putem speria de Bau-bau toata viata, pe cand de vecinii ciudati – why the heck not?! Vorba aia, tot sunt disponibili la orice pas…

Luis Tosar este César, ticalosul de serviciu, care se ocupa de suspansul pe care ni-l baga in suflet intr-un mod barbar de natural. César este fix genul acela de dubios despre care nu stii exact ce sa crezi, ce sa zici, dar despre care simti ca e ceva in neregula. Tocmai factorul asta, de inocenta bolnava, il face pe César periculos, si pe tine te face sa te simti prost de faptul ca-l banuiesti de chestii dubioase, degeaba.

Marta Etura este Clara, victima perfecta – total rupta de realitate, care ignora toate semnele cu o necunostinta incredibila, si isi joaca rolul fara sa para ca realizeaza antiteza perfecta dintre ea si César.

Mientras duermes e admirabil prin faptul ca reuseste sa faca atat de multe cu atat de putin. Practic, cele doua personaje sunt suficiente pentru un subiect destul de complex, si povestea e una credibila mai ales prin factorul incredibil al ei. Pentru cautatorii de suspans, thrillerul spaniol le poate oferi fix asta, cu un pic de edge si factor periculos. Pe amatorii de horror i-ar putea dezamagi simplitatea lui Mientras duermes in prima faza, dar la o atenta vizionare, filmul lui Jaume Balagueró da impresia unui produs foarte atent construit, care nu lasa prea multe la vedere. Iar eu spun ca asta e un avantaj…

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu