Freaky Friday: The Occupants

Postat in Freaky Friday, Reviewuri de - ianuarie 24, 2014
Freaky Friday: The Occupants

The Occupants a inceput perfect pentru o seara de film, din punctul meu de vedere, dar a reusit, prin nu stiu ce metoda, sa ma piarda pe la minutul 11.

Ceea ce ar fi trebuit sa fie o poveste clasica de casa bantuita s-a transformat, rand pe rand, in instabilitate mentala, emotionala si de orice alt tip o mai fi pe lume, mister nerezolvat si crima cu sange rece, pe langa evidenta personalitate deranja(n)ta a personajului principal, Lucy (Cristin Milioti).

Filmul reuseste sa dezamageasca incredibil de crunt de la primele minute, iar ameteala asta de twisturi nu face decat sa te plictiseasca. Milioti e o actrita simpatica, dar neexperimentata in arta thrillerului, iar faptul ca apare in aproape 99,99% din timpul de pe ecran nu ii da niciun moment de respiro.

Jocul actoricesc este mediocru, in cel mai bun caz, dar asa cum deja am spus, Cristin Milioti nu reuseste sa duca in spate povara unui film prost gandit si executat. Restul distributiei pare prost plasata: Wade (jucat de Michael Rady) este your generic pretty boy, idealizat la maximum, aproape fara defecte si intra in categoria de iubit perfect care isi intelege tot timpul partenera si o sustine (wow!). Glen (jucat aproape OK de James Urbaniak) este fostul iubit/fostul terapeut/actualmente coleg al lui Lucy, fara de care se pare ca ea nu poate trai, desi il respinge verbal aproape constant. Se simte un permanent dezechilibru intre actori, iar chimia este inexistenta intre ei. Daca mai adunati la asta si un regizor relativ necunoscut, Todd Alcott, si rezulta un film ciudat si incalcit, de la care singura asteptare e genericul final.

Povestea ar fi simpatica, si poate in mana cuiva mai abil s-ar transforma intr-un horror/thriller clasic, dar The Occupants imprumuta prea multe clisee din filmele deja cunoscute, bate prea multe apropouri pe fata (vezi outiful lui nenea Criminalu’, care se “inspira” pe fata si in proportie alarmanta din infatisarea lui Jack Torrance, un villain cu mult mai multa substanta) si, in afara faptului ca reuseste sa irite prin predictibilitatea sa, nu reuseste mare lucru.

As vrea sa-l recomand cuiva, dar banalitatea sa ma impiedica sa-l recomand pana si cuiva care iubeste filmele din categoria B, C, …, Z, asa ca The Occupants se regaseste pe piata dura a filmelor horror fara public.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu