Freaky Friday: Ouija: Origin of Evil

Postat in Reviewuri de - octombrie 28, 2016
Freaky Friday: Ouija: Origin of Evil

Recunosc ca sunt destul de sceptica in ceea ce priveste filmul horror modern, dar in acelasi timp am speranta ca poate dau peste ceva-ul ala care lipseste din cinematografie in ultima vreme. Ouija: Origin of Evil parea previzibil, dar in cazul sau nu e deloc un defect.

Poate ca filmul e aproape un clasic, poate ca executia sa e admirabila, cel putin din punct de vedere tehnic, ce e sigur e insa faptul ca acest prequel e reusit si ca atare, dar si ca parte a unei serii. Ca in orice film horror care se respecta, putinele sale personaje sunt suficient de dezvoltate in asa fel incat sa fie relatable, suficient de multe cat sa asigure o oarecare diversitate, dar si suficient de putine cat sa nu capteze unul din ele prea multa atentie din partea publicului.

Si cum as putea sa nu iubesc un film care se ancoreaza in realitatile lui 1965 cu atata naturalete? Estetic vorbind, filmul pare sa apartina anilor ’60, si nu decadei noastre. Atmosfera duala a traditionalului care se intalneste cu modernul are o savoare aparte in povestea asta cu fantome care nu este despre fantome deloc.

Printre jump scares executate savuros, cu o coloana sonora care te ajuta sa te inserezi in poveste, Ouija: Origin of Evil este un film horror perfect pentru Halloween. Si desi Elizabeth Reaser si Annalise Basso, in rolurile lui Alice si Lina Zander, mama si fiica, sunt deosebit de carismatice si au o chimie foarte buna, adevarata vedete mi se pare Lulu Wilson. Doris Zander (Lulu Wilson) este un personaj straniu, care te captiveaza cu inocenta ei, dar si cu capacitatea de a transmite emotii care de care mai exagerate.

Ce mi-a placut cel mai mult la Ouija: Origin of Evil a fost simplitatea efectelor speciale, care da un aer aparte filmului. De obicei, filmele care au in centrul lor o entitate malefica care-si exercita forta printr-un copil reusesc sa aduca destul de mult ridicol pe ecran, dar aici chiar nu e cazul. Frumusetea lui Lulu Wilson nu e stirbita de efectele aplicate, ba chiar mi se pare ca potenteaza senzatia asta de creepy care bantuie tot filmul. All in all, o experienta musai de bifat toamna asta.

Ouija: Origin of Evil intra in cinematografe incepand cu 28 octombrie si este distribuit de RoImage. Multumesc Cinema City VIP ParkLake pentru gazduire.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu