Freaky Friday: Pandemic

Postat in Freaky Friday de - iunie 24, 2016
Freaky Friday: Pandemic

Daca ar fi sa fiu snoaba, as zice ca e penurie de filme horror, si mai ales e groaznic la capitolul filme horror bune. In ultima vreme am ramas pe uscat, blocati in mania asta de a “fructifica” si ultima farama de demnitate pe care o are curentul zombie, asa ca ori ai parte de filme din categoria Paranormal Activity sau The Conjuring (niciunele pe gustul meu, to be honest), sau ramai la zombie si speri ca iese ceva.

Am vazut Pandemic, o pelicula destul de realista, cel putin in mare parte a timpului pe care il petreci cu personajele. Doamna Rachel Nichols, o tipa care nu e memorabila deloc, reuseste sa faca un caz acceptabil din personajul sau, Lauren, mama a unei fete adolescente, medic si alte cele, usor dezorientata si depasita de situatie. Am apreciat spiritul ei luptator, dar un fin observator al reactiilor sale isi va da seama de cat de fals e jocul actritei care se chinuie sa falseze in fata intamplarilor la care ia parte.

Alfie Allen, the Theon “Reek” Greyjoy himself, e aproape simpatic in rolul lui Wheeler, chiar daca personajul in sine isi pierde rapid din importanta, iar Mekhi Phifer pare sa fi ramas blocat acum 12 ani, pe cand filma Dawn of The Dead al lui Zack Snyder, ca altfel nu-mi explic de ce se ia atat de in serios.

Am vrut tare mult sa-mi placa filmul, mai ales ca personajele in sine nu sunt atat de groaznice cum par. Atata doar ca producatorii filmului s-au gandit ca shaky cam e deja invechit ca procedeu de filmare, si s-au gandit sa “imprumute” din first person shooters ca modalitate de a “arata” actiunea. Pentru cei neobisnuiti cu jocurile video, genul asta de filmare e teribil de obositoare si nici macar nu aduce valoare filmului in sine. Pandemic vrea sa fie modern si nou, cu un scenariu atat de vechi si obosit, si tot ce iese e un mic twist la final, care m-a facut sa exclam “in sfarsit, ati avut curaj sa faceti CEVA cu personajele voastre!”.

Dar credeti-ma, pentru scena aceea de la final chiar nu merita efortul de a lua Emetiral pentru a va uita la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu