Freaky Friday: Queen of the Damned

Postat in Freaky Friday, Reviewuri de - octombrie 17, 2014
Freaky Friday: Queen of the Damned

Fara a avea vreun pic din sexualitatea eleganta a lui Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles, Queen of the Damned picteaza o alta fata a folclorului nostru preferat – latura salbatica a vampirilor, sexualitatea aceea fierbinte si cruda pe care putine filme reusesc sa o transmita.

E curios cum, dupa atatia ani, filmul asta mi-a ramas imprimat pe creier, in pofida evidentelor neajunsuri. Scenariul e slabut, at best, si nu pastreaza nimic din gratia spectaculoasa romanelor lui Anne Rice. Actorii sunt amuzanti, in incercarea lor de a imprumuta afectarea lui Lestat, cel interpretat de Tom Cruise, si esueaza lamentabil, dand in penibil.

Cu toate astea, filmul reuseste sa te captiveze intr-un mod atat de ironic si de extraordinar, incat, brusc, nu mi se mai pare uimitor ca inca mai aud din partea oamenilor recomandandu-l altora.

Aaliyah este regina titulara, Akasha cea perfecta si senzuala, cu o singura problema – joaca precum o cizma. Un accent pseudo-rusesc, in conditiile in care originile ei par egiptene?! Ha. Ha.

Stuart Townsend este un altfel de Lestat de Lioncourt, mai periculos si mai incitant si, tocmai din acest motiv, mai nesabuit si extrem de arogant. Iar aroganta lui este fara motiv si fara scop, iar asta este mare fail pentru un personaj care ar fi trebuit sa te seduca din o mie de puncte de vedere.

Marguerite Moreau este ingenua de serviciu, plictisitoare si increzuta, Vincent Perez este Marius de Romanus si, practic, singurul vampir agreabil al povestii, cu pedanta lui fermecatoare, iar restul actorilor se pierd in negura vremii…

Cred ca singurul loc unde filmul asta castiga multe puncte este la coloana sonora. Wayne Static, de la Static-X, David Draiman de la Disturbed, Chester Bennington de la Linkin Park, Deftones, Marilyn Manson, Earshot, Tricky si Kidneythieves – toti isi dau intalnire pe soundtrackul de la Queen of the Damned, si le iese al naibii de bine!

In rest, filmul este un kitsch aproape suportabil, la trecerea dintre curente, cand lumea nu stia daca vrea sa fie goth sau punk sau metal, cand lumea nu stia daca vrea sa iubeasca vampirii sau sa le dea foc, cand lumea inca nu avea idei preconcepute despre monstrii cu dinti si nici acestia nu sclipeau cu drag si spor in soare. Filmul merita vazut de orice fan al fictiunilor cu vampiri, dar asta cred ca stiti deja…

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu