Freaky Friday: Shut In

Postat in Freaky Friday, Reviewuri de - noiembrie 11, 2016
Freaky Friday: Shut In

Daca sunteti fani ai lui Naomi Watts, noul ei efort cinematografic o sa va lase un gust amarui. In Shut In, Naomi pare o copie ieftina a lui Nicole Kidman, cu acelasi par standard de mama de suburbie blonda, aceleasi trasaturi operate si acelasi zambet inghetat. Other than that, filmul pare sa fie un dezastru de la inceput pana la final.

Shut In e o poveste dramatica, care as zice ca avea reteta aproape perfecta pentru impletirea unui suspans credibil, daca n-ar fi exagerat cu plot twist-urile a la M. Night Shyamalan. O mama singura, psiholog de meserie, ramane sa aiba grija de fiul sau in mijlocul pustietatii. Naomi Watts e o mama aproape credibila, in rolul lui Mary Portman, iar restul distributiei nu pare sa influenteze prea mult impactul ei asupra filmului.

Oliver Platt, in rolul Dr. Wilson, e neglijabil, prezenta lui David Cubitt ca interes romantic e ridicola in marea parte a filmului, iar Clémentine Poidatz are un rol irelevant.

Singurii care ajuta la mersul povestii sunt cei doi copii – Jacob Tremblay, in rolul lui Tom, si Charlie Heaton, in rolul lui Stephen. Heaton este, de fapt, singurul lucru demn de urmarit de pe ecran. Privirea lui aproape moarta e infricosatoare si, in acelasi timp, te instiga si te ademeneste. Ramane de vazut daca si pe altii ii va fascina la fel de mult, cert e ca, pentru mine, rolul lui Charlie Heaton este cel mai important si mai profund din toata povestea asta.

In rest, filmul o sa irite prin clisee repetabile si obositoare, prin alegerile impulsive pe care le fac personajele sale, prin stupiditatea unor reactii, dar si prin prisma faptului ca ajungi sa razi la orice scena, de penibile ce sunt jump scare-urile si de cat de trase de par sunt twist-urile din film. Ca o nota de subsol, sa zicem ca debutul in filme psihologice al scenaristei Christina Hodson a fost facut cu stangul, dar inca mai am sperante ca urmatorul ei proiect va fi ceva mai organizat.

Shut In intra in cinema incepand cu 11 noiembrie. Multumesc RoImage sCinema City Sun Plaza pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu