Freaky Friday: The Babadook

Postat in Freaky Friday, Reviewuri de - ianuarie 09, 2015
Freaky Friday: The Babadook

Anul care a trecut a fost slabut in materie de filme horror, care sunt tocmai preferatele mele, asa ca toata reclama care i s-a facut lui The Babadook mi-a starnit interesul.

Mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca, de fapt, filmul n-are nimic fascinant.

In teorie, filmul australian scris si regizat de Jennifer Kent ar fi trebuit sa fie the underdog of horror, cu un pic mai multa libertate decat e permis la Hollywood si cu ceva mai multa creativitate. In esenta, filmul este tot un fel de monster movie, amplasat intr-un decor salbatic de domestic (brace yourselves, sintagma este la fel de stupida precum filmul, so bear with me), un mare amalgam de nimicuri despre nimic si generator de plictiseala. Cel putin pentru un fan horror hardcore, like yours truly.

Filmul nu beneficiaza nici de efecte speciale care sa intretina un suspans total absent, nici de vreun scenariu original, sau de vreun joc actoricesc care sa se apropie de decenta. Probabil ca, in ochii haterilor de cinematografie americana, filmul pare bun, prin comparatie, dar asta e doar din pricina lipsei de originalitate a Hollywoodului.

Singurul aspect pozitiv al filmului cred ca este determinarea regizoarei Jennifer Kent de a realiza The Babadook in mod barbaric de amator, cu scene care frizeaza ridicolul si oglindesc perfect imaturitatea conceptului. Filmul duce lipsa la talent si renume in materie de actori, si rezultatul final este de o plictiseala totala, in locul unui thriller fascinant care promitea sa fie.

Amatorii de horror usurel poate vor reusi sa se sperie de vreo doua ori in timpul lui The Babadook, dar cei experimentati vor stramba din nas la amatorismul evident de pe ecran.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu