Freaky Friday: The Lazarus Effect

Postat in Freaky Friday, Reviewuri de - februarie 27, 2015
Freaky Friday: The Lazarus Effect

De la The Lazarus Effect am avut, va spun sincer, sperante mari, si in mare parte, nu am fost inselata deloc. Filmul promitea un misticism religios cuplat in mod surprinzator cu pseudo-stiinte de rit nou si cu eterna fascinatie pentru mortii reinviati, si Olivia Wilde, care pe mine inca nu m-a convins ca actrita, era un fel de promisiune timida ca produsul final ar putea fi macar mediocru. Adaug la lista asta lunga de sperante si prezenta lui Donald Glover, cunoscut fanilor Community, si as zice ca The Lazarus Effect este genul de film underdog, care vine si te darama fara sa-ti dai seama.

The Lazarus Effect este fermecator de simplu si m-a cucerit prin naturaletea lui. Fara a incerca sa para mai complex decat e nevoie, fara prea multe discutii filosofice sau stiintifice, filmul s-a axat pe ce a stiut mai bine – partea psihologica a unor personaje destul de stricate, si a “glazurat” povestea cu jump scares de bun gust, fara sa abuzeze prea mult de procedeul asta obosit, rezultand intr-un film destul de echilibrat.

Povestea e una directa – cercetatori, laborator, ser care invie mortii – asta puteti afla din trailer. Apoi totul se duce rapid dracu’, si lucrurile urate abia incep. Nu mi-a fost clar cat la suta din ce se intampla in The Lazarus Effect este paranormal, posesie sau pur si simplu altceva, dar pana la urma, felul in care decurg evenimentele once the shit hits the fan e foarte distractiv, chiar si pentru cei ca mine, horror buffs declarati.

Olivia Wilde e destul de banala, as usual, in filmul asta care oricum nu are star power si nici vreun personaj care sa preia titulatura de lider, asa ca o sa trec rapid peste faptul ca se potriveste, sau nu, cu restul distributiei. Daca ar fi sa fiu sincera pana la capat, cred ca filmul ar fi fost la fel, indiferent cine ar fi jucat in el, asa ca nu consider echipa aleasa drept reprezentativa pentru subiect.

The Lazarus Effect este, in esenta, un amestec de povesti clasice si noi, carora le da o alta interpretare si un nou inteles. O sa recunoasteti Carrie si Lucy, Insidious si Oculus, The Pheonix Project si Pet Semetary, printre multe altele, adunand teme religioase subliniate destul de subtil incat sa nu le prinzi la o prima vizionare, dar care raman imprimate in the back of your head pana acasa, cand realizezi despre ce era vorba de fapt.

Recomand tuturor devoratorilor de horror sa urmareasca The Lazarus Effect cu mare atentie – presimt ca va ajunge inca un cult clasic odata cu trecerea anilor. Il recomand si celor care savureaza povestile paranormale, dar si pe cele legate de simbolistica religioasa, in special cea crestina, si celor pentru care mitul 10% este doar o poveste frumoasa. The Lazarus Effect are cate ceva pentru fiecare dintre voi!

The Lazarus Effect apare in cinematografe incepand cu 27 februarie. Multumesc InterComFilm pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu