Girl Walks Into a Bar

Postat in Reviewuri de - aprilie 21, 2014
Girl Walks Into a Bar

Distributia de ansamblu (felul lui Google de a rade de mine incercand sa traduc ensemble cast) e o chestie care mie imi place mult, in special daca genul filmului se incadreaza in crime, iar actorii care apar pe afis sunt cel putin magnetici. Girl Walks Into a Bar este primul meu contact cu Sebastian Gutierrez, dar in mod sigur nu va fi ultimul.

Evident, filmul pare pe alocuri subtirel in actiune, logica sau chiar si fir epic, dar asta nu e chiar cel mai rau lucru ce se putea intampla. In mod sigur, Sebastian Gutierrez nu e vreun Tarantino, sa poata jongla la liber cu niste ite destul de incurcate. Ce face, insa, foarte bine, este alegerea actorilor, care au o chimie extraordinara intre ei.

E un pic dificil sa vorbesti despre un film “incurcat” ca acesta, fara sa dezvalui din subiectul sau prea mult, dar ce ma face sa continui este dezvaluirea ca niciodata Zachary Quinto nu a fost atat de fragil si lipsit de barbatie, iar Josh Hartnett nu a fost nicicand atat de putin stapan pe sine.

Pe de alta parte, Gil Bellows vine un creep factor imposibil de egalat, iar Alexis Bledel pare sa vrea sa se dezbrace de imaginea de fata cuminte cu orice pret. E frumos s-o vezi pe Rosario Dawson foarte sensibila si in rolul acela de femeie… Well, proasta, for lack of a better word, pentru ca la un moment dat ajungi sa te plictisesti de imaginea ei de femeie puternica.

Danny DeVito e mai amuzant ca oricand, iar Robert Forster vine cu o replica memorabila:

Women are the most resilient creations. You can do anything you want to a woman, and maintain he respect. You can forget a romantic anniversary, you can cheat on her with her best friend, you can pop her in the rear once in a while just to change the pace of things. But you must never, never let her smell your poop.

Dar ce ramane constant, de la inceput pana la final, e magia trio-ului format din Carla Gugino (intr-un rol captivant si care ii face dreptate, at long last), Emmanuelle Chriqui si Aaron Tveit. Carla Gugino e perfecta in rolul de femeie coapta (Francine Driver), care stie ce vrea si cum sa obtina ce vrea, Chriqui se pliaza pe rolul sau incredibil de bine (Teresa), nascand un paralelism imposibil de negat intre cele doua roluri. Aaron Tveit intregeste acest triunghi periculos, fiind the male counterpart pentru doua femei stapane pe ele si pe situatie, iar dupa ce l-am vazut in Girl Walks Into a Bar si in Les Misérables, abia astept sa vad ce roluri o sa mai primeasca.

Filmul pare un pic tras de par, prin ipostazele in care isi pune personajele, dar mai ales prin dialogul fortat, atat prin subiect, cat si prin ritm. Tind sa cred ca experimentele lui Gutierrez nu s-au terminat, si ca regizorul constientizeaza faptul ca mana sa nu e la fel de stabila ca a altora, dar cu toate acestea, munca sa e de apreciat. Sebastian Gutierrez pare dispus sa invete, pare dispus sa creasca, iar Girl Walks Into a Bar e doar un pas in plus in directia aceea.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu