Hacksaw Ridge

Postat in Reviewuri de - noiembrie 02, 2016
Hacksaw Ridge

Trebuie sa recunosc ca filmele cu si despre razboi nu sunt punctul meu forte; de fapt, ca sa fiu complet sincera, le evit cat de mult pot. De asemenea, trebuie sa recunosc ca, in ciuda unor declaratii cu iz politic si a unui comportament cel putin bizar, Mel Gibson este si va ramane unul din preferatii mei, fie in fata camerelor, fie in spatele lor.

Hacksaw Ridge nu-mi promite prea multe din trailer, care si-asa este destul de “arid” in expunerea sa, dar din primele cinci minute de film nu ai cum sa nu devii total captivat de masacrul de pe ecran.

Filmul lui Mel Gibson, care este un regizor mai mult decat competent, in special in dramele epice care par sa ii faca atata placere, este povestea adevarata a lui Desmond Doss, un om pentru care convingerile sale depasesc granita impusa de religie, dar si cea impusa de oamenii simpli. Intr-o lume macinata de razboi, in care toti oamenii luptau intr-un fel sau altul, Desmond (Andrew Garfield) alege sa se prezinte in fata ororilor inarmat doar cu altruism, iubirea fata de aproape, credinta neobosita si speranta.

Mel Gibson face din filmul sau, ancorat intr-o realitate trecuta, un spectacol. Fie ca e o scena usoara, de familie, sau o gluma, Hacksaw Ridge are un fel aparte de a-si apropia spectatorul, ademenindu-l cu zambete si oferindu-i oameni cazuti la datorie. Dar cu toate astea, spectacolul lui Gibson vine natural – efectele speciale sunt de o fluiditate care isi trage energia si viteza din sufletele personajelor, iar episoadele dramatice m-au facut sa plang, si nu doar o data.

Hacksaw Ridge e un film solid on its own, cu o distributie care nu se separa de povestea sa. Vince Vaughn (intr-un neasteptat rol dramatic), Sam Worthington, Luke Bracey, Hugo Weaving si Teresa Palmer sunt perfecti in rolurile lor. Fiecare din ei macinat de anumite pacate, ganduri, nevoie – si cu toate astea, isi gasesc puterea sa fie indivizi intr-o poveste coerenta. Doar Andrew Garfield, in rolul principal, face nota discordanta. Pur si simplu, he can’t carry the weight of his own character, si asta e un lucru aproape dezamagitor.

Din fericire, Hacksaw Ridge e mai mult decat partile sale, sau suma partilor sale – e o poveste despre iubire, pace, ura si razboi, despre caractere puternice si altele aparent slabe, despre victorie si infrangere, despre cum sa mergi mai departe cand iti pierzi speranta, iar Mel Gibson a fost regizorul perfect pentru povestea asta.

Hacksaw Ridge intra in cinematografe incepand cu 4 noiembrie. Multumesc Freeman Entertainment sGrand Cinema & More pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu