Havoc

Postat in Reviewuri de - august 18, 2014
Havoc

Putini actori din generatia tanara reusesc sa ma entuziasmeze asa cum o face Joseph Gordon-Levitt, asa ca atunci cand am prins ocazia sa vad Havoc, in care are doar un rol secundar, n-am ratat-o.

Filmul este o relatare, o cronica filmata, daca imi permiteti sa spun asa, a unei societati fake-gangsta, imbratisata si adoptata de adolescenti tulburati sau tulburati-wannabe, iar stilul asta imi aduce usor aminte de un Bang Bang You’re Dead mai putin realist.

In rolul principal, cel al lui Allison Lang, o Anne Hathaway extraordinara straluceste. Actrita e mereu stapana pe situatie, si capacitatile ei cameleonice sunt testate la limite incredibile in fiecare scena in care e doar ea si camera lui Eric (un Matt O’Leary suficient de ingenuu si de curios, dar care isi pastreaza calitatea de “ochi” pe tot parcursul filmului). Anne Hathaway isi face remarcate si abilitatile vocale, ba chiar face si un pic de rap, si toate scenele in care apare imi dau senzatia unui film intr-un film. Actrita reuseste niste chestii mai putin obisnuite – sa fie detasata complet de scene atunci cand lucrurile se duc rapid la vale, sa arate suficienta maturitate si responsabilitate atunci cand lucrurile astea par rupte din filme SF, sa fie totalmente simpatica si agreabila dupa niste scene de o violenta (verbala si nu numai) incredibila, si sa manifeste o inocenta neasteptata in cele mai dure momente.

Bijou Phillips este genul de actrita cu fata comuna, dar in rolul prietenei lui Allison, Emily, reuseste sa nu se lase ecplisata de prezenta extraordinara a lui Anne Hathaway. Chiar daca nu are un rol principal, Emily (Bijou Phillips) are cateva sclipiri in care se vede taria personajului, and that’s more than I could’ve asked for.

Freddy Rodríguez, in rolul lui Hector, este fascinant – the typical bad boy, despre care speri pana in ultima clipa ca are ceva bun in el, sau ca poate fi schimbat, sau ca poate fi induplecat, sau ca, sau ca… Ma rog, Hector e un arhetip, dar asta nu inseamna ca Freddy Rodríguez nu-si joaca rolul cu suficienta carisma incat sa te indragostesti de el, oricat de bad boy ai sti ca e.

Mike Vogel este de nerecunoscut in rolul lui Toby, iubitul lui Allison, Laura San Giacomo este la fel de stearsa ca intotdeauna in rolul mamei lui Allison, Shiri Appleby are si ea o aparitie scurta, la fel si Channing Tatum, iar Joseph Gordon-Levitt este amuzant si incantator in rolul unui gangsta-wannabe, chiar si in alea maxim 5 minute cat e pe ecran.

Povestea din Havoc e o drama in adevaratul sens al cuvantului, plina de invataturi si lectii de moralitate indoilenica. Actorii sunt extraordinar de bine alesi si fiecare dintre ei se muleaza perfect pe rolul sau. Muzica si costumele sunt reprezentative pentru jumatatea primei decade a mileniului, si totul pare o reteta extrem de atent urmata, pana la final. Final care, din punctul meu de vedere, cel putin, strica tot. Si daca vedeti filmul, o sa intelegeti de ce spun asta fara nicio rezerva.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu