Homefront

Postat in Reviewuri de - martie 18, 2014
Homefront

Homefront este un film marketat drept thriller, iar trailerul pe care l-am vazut in cinema promitea actiune multa. Jason Statham, James Franco, Winona Ryder si Kate Bosworth pareau niste nume credibile… Asta pana am vazut ca scenariul (ma rog, adaptarea) e facut de Sylvester Stallone.

As vrea sa spun ca, pana la urma, filmul a fost distractiv. As vrea din tot sufletul, daaaaaaaaaar… Nici macar dupa ce a trecut o buna parte (mai precis, prima jumatate) din film lucrurile nu au fost remediate.

Phil Broker (Jason Statham) e un fost agent DEA (Drug Enforcement Administration), care incearca sa duca o viata linistita de familie alaturi de fiica sa. Lucrurile se complica atunci cand drumurile lor se intersecteaza cu cei mai rai traficanti din curtea scolii… Pardon, din orasul ala murdar si insignifiant, iar viata lui Broker se complica.

As vrea sa spun ca macar actorii joaca bine, daaaaaaaaaar… Nu. Statham si accentul lui britanic ma fac sa cred cu mare greutate ca el e un agent din SUA. Gator (James Franco) este un mafiot violent (cica!), dar de fapt, Alien din Spring Breakers e mult-mult mai bad ass decat acest drug lord wannabe. Winona Ryder este Sheryl Mott, la fel de drug lord wannabe, dar cu un pic mai multa carisma. Kate Bosworth este Cassie Bodine, 100% redneck valoros, si cam aici se termina povestea frumoasa.

Restul e doar plictiseala crunta. Din elementul thriller, nu ramane nimic. Actiune, zero. Drama, say what?! Si tot asa. Practic, filmul pare doar o repovestire a povestii vechi cu good guys & bad guys, fara a contribui cu ceva – pozitiv sau negativ. Despre Homefront istoria va spune ca a fost cel mai inutil moment al cinematografiei de actiune si suspans, in ciuda unei distributii mai mult decat capabile.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu