In the Heart of the Sea

Postat in Concurs de - decembrie 03, 2015
In the Heart of the Sea

Chris Hemsworth n-a mai fost atat de captivant de la Rush, din 2013, cand a demonstrat ca poate mai mult decat sa invarte ciocane fictionale, si In the Heart of the Sea, bazat pe romanul non-fictional al lui Nathaniel Philbrick cu acelasi nume, actorul isi da silinta sa fie cat se poate de uman. Ceea ce pentru mine se traduce intr-un film cat se poate de antrenant si palpitant.

Cred cu tarie ca sintagma “plin de suspans” e una potrivita pentru creatia lui Ron Howard (care a colaborat cu Chris Hemsworth si la Rush), pentru ca In the Heart of the Sea, in ciuda elementului surpriza lipsa, este un film care m-a tinut inclestata pe scaun. Tensiunea dintre personaje, 3D-ul utilizat in cele mai propice momente si intensitatea scenelor au facut dintr-o banala poveste una de proportii epice.

Recunosc ca nu am citit Moby-Dick, romanul lui Herman Melville care spune aceeasi poveste romantata a vasului Essex, dar filmul m-a facut curioasa sa aflu si povestea originala, ca sa pot intelege mai bine dinamica personajelor, insuficient explorata in cele 2 ore de film. Mi s-a parut ca Ron Howard a trecut peste unele momente foarte repede, in timp ce peste altele a lancezit inutil, si sunt curioasa daca romanul lui Herman Melville sufera de aceleasi neajunsuri.

Distributia filmului, la fel ca si efectele speciale utilizate, e exact ce trebuie. Am stabilit deja ca Hemsworth e un Owen Chase perfect si care se potriveste in fiecare scena, in fiecare moment – un fel de supererou… Normal.

Tom Holland si Brendan Gleeson il joaca fiecare pe Thomas Nickerson in etape diferite ale vietii, si daca despre primul nu pot spune mare lucru, pot spune ca mi-a facut mare placere sa-l revad pe cel din urma. In special tinand cont si de prezenta lui Cillian Murphy, in rolul lui Matthew Joy, pe Essex.

Frank Dillane, cunoscut mai mult din Fear the Walking Dead, il joaca pe Owen Coffin si dezamageste un pic, dar Benjamin Walker, in rolul capitanului George Pollard, e antiteza perfecta pentru un erou potrivnic.

In the Heart of the Sea e un film care nu se rusineaza sa te bombardeze cu limbajul specific matelotilor din anii 1800, si mi-a placut faptul ca Ron Howard a avut curajul sa asalteze spectatorul modern cu o serie de cuvinte atat scoase din uz, cat si extrem de nisate. In the Heart of the Sea e filmat superb, in special scenele de vanatoare beneficiaza de efecte speciale care nu par artificiale si care pe mine m-au facut de multe ori sa tresar in scaun.

Recunosc ca nu ma asteptam sa imi placa filmul, dar Ron Howard a reusit sa faca o poveste in care fiecare piesa a puzzle-ului se potriveste perfect cu restul.

In the Heart of the Sea intra in cinematografe incepand cu 4 decembrie. Multumesc Freeman Entertainment sGrand Cinema & More pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu