Inside Llewyn Davis

Postat in Reviewuri de - februarie 11, 2014
Inside Llewyn Davis

Inside Llewyn Davis e un film care mi-a atras atentia, ca deh… Muzica in film. Ce poate fi mai frumos de-atat? Plus, fratii Coen nu-s nici ei chiar cei mai prosti regizori de pe lumea asta, asa ca m-am gandit ca pelicula merita atentia mea.

Oscar Isaac este Llewyn Davis, un cantaret fara directie, atat in viata personala, cat si in cea profesionala. Isaac e carismatic si fascinant in rolul unei persoane confuze si, chiar daca
nu e un nume mare, se descurca fenomenal de bine in rolul principal din film.

Pe langa el, Carey Mulligan o joaca pe Jean Berkey, sotia lui Jim (Justin Timberlake). Mulligan e la fel de aroganta ca intotdeauna in rolisorul asta mic, si da viata unui personaj incredibil de enervant. Timberlake, pe de alta parte, reuseste sa treaca destul de bine peste scenele sale, transformarea sa e una placuta, iar pentru partile muzicale se vede ca il ajuta vocea foarte mult.

Garrett Hedlund joaca rolul lui Johhny Five, un poet din generatia beat si are o prezenta atat de laconica si seaca, incat nu poti decat sa te gandesti cat de perfect a fost distribuit in acest rol.

John Goodman, pe de alta parte, este fascinant in rolul lui Roland Turner, un cantaret de jazz suficient de agresiv cand e dopat, dar incredibil de arogant si nemilos in alegerea cuvintelor.

Ultima isprava a fratilor Coen aduce (iarasi) dezamagirea pe ecrane – dezamagirea artistului care nu-si gaseste calea. Filmul este amuzant la suprafata, dar in adancuri exploreaza suficiente probleme si crize existentiale incat sa iti opreasca rasul pe buze. Scenariul amuzant si profund, cuplat cu niste actori incredibil de talentati, reuseste sa faca din Inside Llewyn Davis o pictura moderna a scenei de folk din anii ’60, completa cu toate culorile disponibile creatorilor – mult negru, multa depresie, multa neputinta si multa speranta.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu