Insidious: Chapter 3

Postat in Reviewuri de - iunie 16, 2015
Insidious: Chapter 3

Filmele horror care îmi arată posedări și bântuiri și alte asemenea chestii mă lasă, de obicei, destul de rece, pentru că majoritatea se bazează pe jump scares prost executate și pe efecte speciale atât de varză, încât și un copil s-ar prinde de cât de fals este totul. Mai adaug și faptul că sunt atât de previzibile, încât mă ia somnul, așa că le evit cu drag și spor.

Țin minte că am încercat, la un moment dat, să văd Insidious, și evident e că am adormit și la acel film, așa că am sperat că măcar faptul că o să văd Insidious: Chapter 3 într-o sală de cinema, plus faptul că e un prequel și nu era nevoie să văd și celelalte două filme de dinainte, o să mă ajute să îl diger mai bine.

Și am avut dreptate…

Insidious: Chapter 3 abundă de jump scares, executate cu mult bun gust, încât până și un fin cunoscător al horrorului modern îl poate savura pe îndelete. Povestea se construiește încet, se dezvăluie treptat unui spectator care, deși știe la ce să se aștepte, tot se sperie la aproape fiecare pas al protagonistei.

Stefanie Scott, în rolul lui Quinn Brenner, este o adolescentă care încearcă din răsputeri să ia legătură cu mama ei, care a murit în urmă cu ceva timp. Din păcate, încercările ei nu reușesc decât să îi aducă necazuri, în dulcele spirit înfiorător de groaznic al poveștilor cu fantome și spirite rele, și în scurt timp viața ei depinde de Elise Rainier (o Lin Shaye extrem de savuroasă). Puștoaica are un rol destul de dificil, în care răul fizic se împletește cu cel psihic la aproape fiecare pas, și Scott se descurcă admirabil în a echilibra imaginea de ingenuă cu cea de femeie tânără, independentă, și cea de fiică ascultătoare.

Dermot Mulroney îl joacă pe Sean Brenner, tatăl lui Quinn, ușor reticent la întâmplările supranaturale care o au în centrul lor pe fiica sa, dar care îi acordă tot ajutorul în momentul în care o simte în pericol. Relația celor doi e foarte fin “supravegheată” și “crescută” de un regizor mai mult decât capabil, și rezultatul final este o prietenie incredibilă între tată și fiică.

Lin Shaye, adevărata vedetă a seriei, este vulnerabilă și puternică în rolul lui Elise, reușind să portretizeze the best of both worlds cu atâta ușurință, încât îmi pare rău că nu am descoperit-o mai devreme.

Insidious: Chapter 3, sau mai degrabă, Chapter 0, servește drept prequel binecunoscutei francize horror și îi da un farmec aparte, respectând atât stilul, cât și tehnologia vremurilor pe care vrea să le arate unui public dornic de sperieturi.

Insidious: Chapter 3 intră în cinematografe începând cu 1 mai. Mulțumesc InterComFilm pentru invitația la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu