The Internship

Postat in Reviewuri de - octombrie 28, 2013
The Internship

Urmarind The Internship mi-am amintit de ce nu-mi plac comediile astea gen college, cu Vince Vaughn si Owen Wilson si alte batranei din categoria lor. Nu-mi plac comediile astea gen college ca-s ieftine, la 2 lei duzina, iar Vaughn si Wilson sunt niste rasuflati obositi care cauta sa faca bani din orice pot (preconizez in vreo 5 ani un Full Monty american cu toata pleiada de staruri de comedie si pe astia doi prin peisajul respectiv).

Adevarul e ca, pentru un film prost, The Internship e relaxant. Da, pentru persoanele tehnice e frustrant sa vezi 2 oameni care habar n-au sa foloseasca un computer pentru un interviu, iar de restul tampeniilor pe care le fac personajele principale sunt atat de “arrgh! I wanna kill you, stupid people!”, dar atat de usor de scuzat, incat toti nervii astia trec in 2 milisecunde.

E destul de putin probabil ca niste oameni sa fie atat de afoni la folosirea internetului, ca n-are nimeni pretentia sa fim toti programatori de top la Google, dar cred ca tot filmul e o reclama mascata. La cate produse sunt “advertuite” in film, nu m-as indoi de faptul ca Google a platit bine pentru un scenariu care s-a concretizat in bomba asta de la Twentieth Century Fox.

Intr-o incercare disperata de-a salva un scenariu prost, dar si pentru a portretiza situatia reala de la Google, distributia e impanzita de tot felul de actori de toate natiile, care sunt pusi in niste roluri total lipsite de imaginatie. Ca sa vezi, la Google totul e politically correct, numai asiatici si femei pe-acolo, toti ultra-destepti. Evident, cliseele nu se opresc aici, caci toata lumea cu un hint de caucazianism pe fata e ori aroganta pe nedrept si hoata si falsa, ori de-a dreptul idioata. Yay?

Poate daca n-ar fi fost o reclama pe fata, unde iti e prezentata “cazemata” Google ca fiind drept cel mai amuzant loc din lume, poate cineva ar fi luat The Internship in serios, dar mi-e imposibil sa cred ca asta e un film bun, cu un scenariu plauzibil la care s-a lucrat mult timp si pentru care toata lumea a muncit pe branci.

Ah, si sa nu uitam. Hartuirea sexuala. Yay for that too! Avem personajul feminin (oarecum) principal, jucat de Rose Byrne, care in prima faza nu vrea sa aiba de-a face cu Owen Wilson. O cred, la cum arata (hell, la cum arat eu si tot n-as fi iesit cu el). Mno, ce sa vezi? Google Calendar ii permite lui Wilson s-o urmareasca pe biata fata, sa-i stie programul 100% din timp, ceea ce se pare ca e endearing (not!). Asa ca fata accepta sa iasa in oras cu el, facandu-l sa-i promita cei 10 ani de intalniri esuate comprimati intr-o singura seara, Wilson livreaza and he gets the girl. WTF, Google, WTF?!

Deci nu, filmul e relaxant (nu si bun) doar pentru ca la final lobotomia te ajuta sa stergi memoria acest timp pierdut din viata ta, ca dupa un somn de 199 minute.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu